Levný chléb od Ládi Hrušky
Pečení domácího pečiva je v současnosti velkým trendem. Co může být lepšího než právě upečený, krásně křupavý bochník chleba? Stačí pár surovin, které máme obvykle všichni doma a obyčejný hrnek a pak už je to snadné. Těsto sice déle kyne, ale to čekání se vyplatí.
Suroviny pro 1 kus
1 bochník
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 394 kJ / 2 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,00 g |
Tuky | 15,13 g |
Vláknina | 23,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 548,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Levný chléb od Ládi Hrušky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5wL
Moje poznámka
Levný chléb od Ládi Hrušky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5wL
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 23 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 59 minutami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 1 hodinou
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 1 hodinou
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 2 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 2 hodinami
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 2 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 3 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 3 hodinami
Tématické fráze:
láda hruška recepty,
tn.cz recepty láďa hruška,
recepty ládi hrušky,
tn.cz recept na chleba láďa hruška,
tn.cz domácí chléb od hrušky,
tn.cz recepty chleba za 12 kč,
lada hruska,
domácí chleba ládi hrušky,
nova recepty ládi hrušky,
tn.cz levné recepty domácí chleba,
tn.cz levné recepty domácí chleba,
chleba podle ládi hrušky,
láďa hruška chleba,
tn.cz pivní rohlíky ládi hrušky,
tn cz hruška recepty,
domaci chleb podle ladi hrusky,
tn.cz zprávy recept na pečení chleba od hrušky,
recepty ladi hrusky chleba,
chleba ládi hrušky,
tv nova tn cz recepty ládi hrušky
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí sušené,
sůl,
kmín celý
Komentáře (186)
Pekla jsem ho v hrnci s pokličkou. Takže bodík už jsem poslala dávno, teď už jen foto do sbírky
ale jinak byl skvělí
A musím říct, že mi vyhovuje si večer zadělat na těsto a ráno už jen dodělat drobnosti a péct
Někde jsem četl, že chleba bez hnětení k nám dorazil z Ameriky...
Je-li tedy váš, pak obdivuji váš globální potenciál
...se vám divím, že za ty roky jste si ješte nezvykla
Jsem zde krátce, ale už si pomalu zvykám..., či spíše rezignuju
Může se stát, že někdo vloží "duplák" ale na TOP patrně není zvykem duplicitní rcp vymazat, že
Nepýýýše se mi to lehce, ale zde můj raport:
Z dvaceti hodnotitelů se patnáct vyjádřilo pro toho vypečenýho Hrušku
...čestný člověk prý dostojí svému slovu. Moudrý člověk prý nic neslibuje. Ale protože sliby se maj plnit nejen o Vánocích tak se zachovám, jak jsem slíbil níže...
...ale je to poprvé a naposledy
Hlavně, že chutná!
Taktéž, droždí čerstvé, půl kostky, dvě hodiny kynutí, pak jsem
Nikdy jsem nepekl jiný chleba než z pšeničná:žitná 2:1
Peču ho 2x, 3x týdně; občas i 5ks zrazu.
Upekl jsem tedy konečně i tento "zázrak"
Zadělává se lépe..., těsto je jako hedvábí, snad i proto, že při stejném množství vody je řidší.
Chleba pěkně vyběhl... ale hlavně: po cca 12 hodinách je kůrka jako z plechu (pro ty co nepečou: po upečení je chleba jako kámen
Čerti mě brali, když jsem 1/4 chleba dovezl tchyňce. "Babičko, nevím jestli na ty vaše demontážní zuby nebou kůrky moc kvrdý?" "To nevadí, já je okrájím..." No, někdy bych ji s chutí zavěsil za prsty na balkon...
Teď právě kynou dvě těsta: 1. podle tohoto rcp a 2. s žitnou moukou
Zítra jedeme na "úmrtí v rodině", tak mančaft nezaujatě posoudí kvalitu. Nevím, jestli ten můj pokus nebyla jen náhoda a sám jsem žádostiv, kterému dají jejich mlsné huby kytičku. Pokud bude opět tak vypečený, tak toto bude první rcp, kterému dám bodík...
pekla jsem ho v domácí pekárně kde s kynutím+pečením to bylo za 1,5h:-
A též jsem to vylepšila slunečnici a hned se snědl
Foto dodám, před odletem do práce jsem už nestihla vložit
No, tento rcp není žádná sláva, ale co chtít po člověkovi který před tím než se dal na vaření, tak se realizoval chozením s kamerou po záchodcích...
Nevím, co jste udělala blbě, ale něco ano
1. Fakt bylo to sklo dopředu "nažhavené"? S tím přímo souvisí i snadné vyklopení...
2. "samá díra" - berte to z té lepší stránky: taky se vám mohla podařit kompaktní zdrcnutá "betonová" placka...
3.Že to bylo bez chuti? Vaše chyba! Něco jste zvojtila
4.Placka? Kdysi, ještě než jsem poznal "cheba bez hnětení" jsem si u spřáteleného pekaře nechával péci "chleba" z tzv. překynutého těsta. To bylo "maso" - bylo to samá kůrka
Dejte receptu ještě šanci, nebo si vyberte jiný a zkuste to ještě. Nevidím to na blbý recept, ale na ruce z olšového dřeva...
Možná bychom mohli stran vaší trouby hodit řeč...
Vy se tu lépe vyznáte; není tu už z minulosti někde forum na téma TROUBA, ať neplevelíme v komentářích?
No, jestli příčina není v množství přidané vody...
Zkuste příště (bude-li jaké "příště) dodržet postup, nebo vody dát 500ml/600g mouky - pokud tedy máte váhu
Teď koukám na teplotu 200°C uvedenou v rcp...
Nevím...
Já vkládám tšsto do trouby (i hrnce) rozpálené na 250°C, hned snížím na 225°C, Po 1/2 hodině sundám poklici a dopékám 15 až 20´na "barvu".