Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s brokolicovým krémem

Populární brokolice je mimořádně prospěšná našemu zdraví a je mnoho možností, jak ji v kuchyni využít. Jednou z nich je připravit výborný brokolicový krém, doplněný smetanou a ochucený česnekem. Krém podáváme se špagetami, nejlepší je posypaný strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (68×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 646 kJ /
1 110 kcal
Bílkoviny42,44 g
Tuky21,66 g
Vláknina21,41 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy176,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špagety uvaříme ve větším množství osolené vody. Vaříme 8–10 minut (podle návodu), poté je scedíme a promícháme se lžičkou oleje. Uchováme je v teple. Krok 2: Brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v lehce osolené vodě. Scedíme a asi 1/3 brokolice dáme stranou. Krok 3: Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme zbývající 2/3 brokolice a rozmixujeme - podle potřeby naředíme vývarem (do konzistence lehčího krému), podle chuti dosolíme a hrnec umístíme nad mírný plamen. Krok 4: Přidáme prolisovaný česnek, zbývající brokolici a najemno nakrájenou bazalku. Krok 5: Omáčku prohřejeme a přeléváme jí porce špaget. Krok 6: Hotové špagety můžeme posypat strouhaným sýrem.

TIP: Nejlepší recepty z brokolice

Zveřejněno 14. 10. 2009

Poznámka autorky mirca75

Já jsem ještě do omáčky přidala na kousíčku másla 2 plátky orestované šunky. Recept mám z kuchařky Vaříme dětem, ale musím přiznat, že nejen děti, ale i já, jsem si na tomto jídle hodně pochutnala, byť se mi po přečtení receptu, tahle kombinace moc nepozdávala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrQ7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrQ7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Moc dobré. :-K

Výborný recept:yes::yes:

Varim uz ponekolikate, me i synovi (18m ) moc chutna. Vzdy ma boule az za usima <3 davam bodik a urcite budu varit dal je to vyborne, Diky. :yes:

vyzkoušeno jen bez bazalky tu jsem neměla aleeeeéééé moc dobré jednoduché rychlé, díky bodík letí :-p:yes::-*

Pro svého 14ti měsíčního chlapáka jsem místo smetany dala mléko, zahustila hraškou a k tomu dala směs krup, jáhel a rýže .. zatím chrní, ale myslím, že se bude olizovat :):-)

Dobré............chutilo:-K

Mnaaam, velka dobrota,diky za ni ;-)

Moncicak28 28. 1. 2014 11:53
Skvělý, dobrý, rychlý recept:-)

moc dobré,
nedala jsem sýr ale také jsem přidala osmaženou cibulku a vývar ze sušených rozemletých hub(dítko nesnáší ,,slizouny"+ horká voda a drc.kmín + jen pokrájenou právě vychlazenou domácí krůtí šunčičku a mý mlsný dítě i já jsme měli v bříšku jako v pokojíčku.....:-D:-*

Bylo to ňam, i mému malému nejedlíkovi to chutnalo :-*

Dobrý nápad,jak spojit brokolici s těstovinami.Přidala jsem na másle pórek,šunku a pár žampionů a zamíchala :-p Posílám bod i foto :yes:

Tématické fráze:
brokolicova omacka, brokolicova omacka na testoviny, špagety pro děti, spagety s brokolicí, špagety s brokolicovou omáčkou, testoviny s brokolicovou omackou, brokolice pro děti, spagety brokolice, brokolicová omáčka na špagety, brokolice recepty pro deti, brokolice spagety, recepty z brokolice pro děti, smetanova brokolicova omacka, brokolicovy krem na testoviny, porce špaget, brokolice na špagety, špagety pro batole, vaříme dětem recepty, recepty pro děti brokolice, brokolice se špagety

Suroviny:
těstoviny špagety, olej, brokolice, smetana ke šlehání, česnek, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu