Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové placičky jako příloha k masu

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 12 placiček

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 577 kJ /
1 094 kcal
Bílkoviny39,22 g
Tuky20,78 g
Vláknina41,93 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 1,47 g
Sůl2,96 g
Sacharidy167,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev nastrouháme a podusíme na másle, kde můžeme přidat trošinku vody. Osolíme a dusíme cca 10 minut. Krok 2: Pak přidáme hrášek jen na tak dlouho, aby se prohřál. Krok 3: Směs dáme do misky, osolíme, přidáme vajíčko, strouhanku, natřený česnek a tymián. Pokud máme možnost, lepší je čerstvý. Krok 4: Vše promícháme a mokrýma rukama tvoříme placičky, které smažíme v oleji dorůžova. Pokládáme na ubrousky, aby se odssál přebytečný tuk.
Podáváme jako přílohu k pečenému kuřecímu masu.

Zveřejněno 11. 2. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Blesk pro ženy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qom

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qom

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobra kombinace ,občas si to udělám jako večeři :-D

lena2: Díky! I za připomenutí! :-)

Irule: díky za super foto:-)

Vypadá to moc skvěle, já bych k tomu udělala bramborovou kaši a ani maso k tomu mít nemusím :-)

Jani skvělé, naprosto super. Moc děkuji :-p:-p:-p:-K

vypada to moc pekne urcite vyzkousim:-K:-K:-K

:yes:Tyto placičky znám, náš děda je už dělá nějakej rok a pro dceru vegetariánku jsou super. K bram.kaši, hranolkám.....:-p

To nemusí být vůbec špatné:-pjá bych si pochutnala:yes::yes:+

magdalenka: Určitě ano, jenže mne z cibule docela pálí žáha, takže bych ji nejspíš musela taky trochu orestovat a pak už by tam byly 2 sladké složky :-)

Tyto placičky určitě vyzkouším:-O:yes:;-):-K

Jana Remkova: jasnačka, len som chcela tým povedať, že od tej smaženej cibule to stratí mrkvovú sladkavú chuť...

magdalenka: Magdi jasně, ale to je pak jiný recept;-)

Zkusím a potom budu hodnotit.

Jemne strúhanú mrkvu ja povarím v slanej vode, potom scedím a v sitku dobre vytlačím vodu. Doporučujem pridať aj cibuľu, na drobno pokrájanú a osmaženú, fakt to zmení chuť a k lepšiemu...

:yes::yes: tak to může být mooooc dobré, to určitě vyzkouším :-p
A pěkná fotka Jani, moooc :yes::yes::-)

no nic moc:-((:no::no:

rozmarynaH: No, já taky a popravdě, ta dušená mi chutná lépe :-)

Jani, ty musí být chutné:-p. Tu mrkvičku bych ani nedusila, mám vyzkoušeno, že syrová jde také. :yes:

Tématické fráze:
mrkvové placičky, příloha k pečenému masu, zeleninová příloha k pečenému masu, banánové placičky podle ládi hrušky, mrkvové placky, přílohy k pečenému masu, příloha k pečenému kuřeti, banánové placičky ládi hrušky, příloha ke kuřecímu masu, mrkev jako příloha k masu, mrkvové přílohy, placky k masu, cuketovo mrkvove placicky s dipem, mrkvové placičky se sýrem, mrkvove karbanatky, smakoun mrkvove placicky, příloha k hranolkam, mrkvové placky příloha, blesk pro ženy č.11 rok 2015 recepty, mrkvova příloha

Suroviny:
mrkev, hrášek mražený, máslo, vejce, strouhanka, česnek, sůl, tymián, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu