Ty nejlepší věnečky
Pokud také patříte k milovníkům věnečků, vyzkoušejte tento recept na pravé domácí, kterým se v žádné cukrárně nevyrovnají. Odpalované těsto v troubě krásně vyběhne a po upečení je plníme lahodným vanilkovým krémem.
Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 499 kJ / 3 465 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,57 g |
| Tuky | 135,54 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 1,62 g |
| Sodík | 1,15 g |
| Sůl | 2,62 g |
| Sacharidy | 451,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme vodu a tuk a přivedeme k varu. Jakmile začne voda vařit, přidáme za stálého míchání mouku. Mícháme, dokud se těsto neodlepuje od stěn hrnce. Poté odstavíme a necháme směs vychladnout.
Krok 2: Do vychladlé směsi pak postupně zašleháváme za pomoci šlehače jednotlivě vajíčka.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C a na plech dáme pečicí papír.
Krok 4: Cukrářskou zdobičkou děláme z těsta malá kolečka na připravený plech. Dáme do trouby a pečeme cca 10 minut. Troubu během pečení neotvírejte. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 5: Na krém připravíme nejprve pudink. Do hrnce odlijeme necelý litr mléka, ve zbytku rozmícháme pudinkový prášek a ten vlijeme do vařícího mléka. Přidáme oba cukry. Jakmile začne pudink vařit, přidáme vejce a pořádně mícháme, aby se v pudinku nesrazilo.
Krok 6: Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Po vychladnutí zašleháme do pudingu máslo. Krém přendáme do zdobícího sáčku a plníme jím rozkrojené věnečky.
Zveřejněno 6. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ty nejlepší věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RKlz
Moje poznámka
Ty nejlepší věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RKlz
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 25 minutami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 46 minutami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 47 minutami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 1 hodinou
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 2 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 2 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 2 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 2 hodinami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 2 hodinami
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 3 hodinami
Tématické fráze:
věněčky recept,
nejlepší krém do věnečků,
věnečky,
nejlepší krém na věnečky,
nejlepší krém do do věnečků,
arašídové věnečky,
nejlepsi domaci venecky,
nejlepší odpalované věnečky,
žloutkové věnečky od ivy,
recept na věnecky,
jak se dělají věnečky,
nejlepší žloutkové věnečky,
recept venečky,
trubička na věnečky,
nejlepší recept,
kávový krém do věnečků,
moje nejlepši recepty,
lásky si važte už teď v mládí,
nejlepší pecene venecky,
věněčky recepty
Suroviny:
tuk,
mouka polohrubá,
voda,
vejce,
sůl,
mléko,
vejce,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo
Komentáře (33)