Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: 30 min. 3 porce Pokrmy z vnitřností 21 názorů

Suroviny

kuřecí játra 500 g (nejlepší jsou čerstvá - nemražená)
2 menší cibulle
1 velký stroužekčesneku
sušená majoránka 1 lžíce (plná) nebo čerstvá 1/2 lžíce
50 g špeku nebo slaniny
1 lžíce hladké mouk
2 dl vody nebo vývaru
1 dl bílého suchého vína
sůl
pepř bílý mletý
1 lžíce oleje
1 lžička másla
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra očistíme a pokrájíme na větší kusy.

  2. Cibuli a česnek si oloupeme. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na silnější plátky.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, špek a restujeme dosklovata. Pak přidáme připravená játra a restujeme do zatažení. Poté přisypeme mouku a pár minut restujeme, aby nebyla syrová. Vsypeme majoránku, necháme rozvonět (pár sekund) a podlijeme vývarem (vodou). Promícháme, přivedeme k varu a necháme pod pokličkou 10 min. dusit.

  4. Poté poklici odstraníme, osolíme, opepříme a vlijeme víno. Necháme šťávu zredukovat asi tak na polovinu (má to být jen sosík a ne omáčka) a dle chuti dosolíme. Po vypnutí přidáme máslo a necháme ho jen rozpustit. Jako příloha se hodí rýže i vařené brambory.

Poznámka

Chtěla jsem použít čerstvou majoránku, ale bohužel ji u nás ještě nemají. Té stačí polovina a jídlo je také krásně voňavé. Čerstvá se přidává pokrájená na drobno, až s vínem.

Víno není nutností, ale dodá pokrmu příjemnou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 166 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem

  • fatima fatima

    Výborné pochutnali jsme si,děkuji za receptík:yes::-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Děkuju vám za milé komentáře a těším se, až někdo vyzkoušíte:-K.

    Odpovědět

  • marcik marcik

    uloženo;-)hned po Velikonocích vyzkouším, tedˇ by mě honili, máme tu půst.+9:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Moc pekne, jatra drubezi mam tez asi nej ze vsech jater, delam je nekdy na cesneku a majorance se zelenyma paprikama a :-K;-):-p:-p:yes: a s knedlikem, ale toto vyzkousim, uz se tesim Ivka

    Odpovědět

  • Lenka30 Lenka30

    mňam ;-( :yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Anna Kocikova: můžeš ji mít v truhlíčku za oknem ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ...a ja sa priznám, nenapadlo ma doteraz použiť čerstvú majoránku...iba sušenú.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Čerstvou majoránku mají celoročně v Albertu a, na rozdíl od bazalky nebo pažitky, vydrží hodně dlouho;-).

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mirčo,moc krásný recept:-p+:yes:a u tebe se dá jíst už jen očima:-*
    Čerstvá majoránka je paráda,ta chuť je neodolatelná:-8ale co už v paneláku:-Ože jo:-))Když jsem byla malá,tak jsem jezdívala k tetě do Dolní Suché u Havířova-teta měla malou zahrádku a tam spoustu majoránky:yes::yes:Zbožňovala jsem ji v její domácí slepičí polévce nasekanou místo petrželky:-*:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    chocolate: když mojí rodině vadí i vůně při jejich přípravě :-( Já si je dávám občas ve škole nebo v restauraci:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    mirca75: to je opět balzám pro oči i pro duši:yes:+:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: díky za pozvání, k Tobě okamžitě, kdyby to bylo tak jednoduché :-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    U nás jím játra také pouze já, ale mám je opravdu ráda.zrovna v pátek jsem si udělala kuř. jatýrka jen pro sebe:-8.
    Mirčo, on to víno pak musí někdo dopít, aby nezvětralo, že:-D?

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Mirčo, krásný receptík ;-), játra máme rádi :-p, s vínem musím zkusit. :yes: +4.bod :yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Špagetko:-) to jsem ráda, že funguju jako zlepšovatelka nálady:-8:-K. Já mám sušenou majoránku svojí ze zahrádky a je to něco jiného, než ta kupovaná. Ale když dělám tyhle játra s čerstvou, tak to je vůně....:-p. Jen jí pak přidávám až s vínem a nechávám jen rozvonět;-).
    Chocolate:-) já mám víno u vaření ráda;-).

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: drubezi jatra na majorance kuřecí játra kuřecí játra recepty játra polreich kuřecí játra polreich kuřeci jatra pohlreich kuřecí játra s bílým vínem kuřecí jatýrka na majoránce pohlreich kuřecí játra vepřová játra na majoránce kuřecí játra na bílém víně kuřecí játra recept játra recepty pohlreich drubezi jatra drůbeží játra pohlreich játra na bílém víně játra pohlreich pohlreich jatra jatyrka na majorance játra kuřecí recept

Zapomněl/a jsem heslo