Postup přípravy
Zveřejněno 12. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pupek na bylinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5rp
Moje poznámka
Hovězí pupek na bylinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5rp
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 15 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Tématické fráze:
hovezi pupek,
hovězí pupek recept,
hovezi pupek recepty,
hovězí na bylinkách,
skirt steak,
recepty hovězí pupek,
recepty z hovězího pupku,
hovězí pupek uprava,
pomalu pečený hovězí pupek,
hovězí spodní šál recept,
recept na hovězí pupek,
veprovy pupek,
hovězí spodní šál recepty,
polevka z hoveziho pupku,
pečený hovězí pupek,
úprava hovězího pupku,
hovezi hrudni recepty,
recepty na hovězí pupek,
skirt steak recept,
recept hovezi pupek
Suroviny:
pupek hovězí,
olej olivový,
rozmarýn,
tymián,
ořech muškátový,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Máš samozřejmě pravdu, ale české maso z dvouletého býka vyhoví taky. Pak do vakua a na tři týdny do lednice dokáže ten zázrak taky.
No, pravda, zadarmo to není
Dále, jsou dva druhy podávání.
První a doporučený je po odležení nakrájet na prkýnku na tenké plátky. Ono má dlouhé vlákno a je to skoro neukousnutelné.
Druhý je podávat vcelku, podivný zvyk v Česku a možná i jinde, protože co s tím na talíři, když to vzdoruje příborovým nožům.
Pupek nebo jak se tomu taky říká hrudí jsou dva druhy masa. První, vpředu hrudního koše je v Americe skirt, druhý, víc vzadu flank. http://en.wikipedia.org/wiki/Skirt_steak
Liší se jen tím, kterým směrem vede vlákno a napříč vlákna se musí krájet.
To co je na obrázku moc jedle nevypadá, natož "velmi jedle" jak je psáno níže, už vůbec ne
Jídlo má tu výhodu, že když prošvihnete ten správný moment tepelné úpravy, tak maso dodusíte. Akorát budete jídlo podávat minimálně o hodinku později
Vím, o čem mluvím. Zkoušel jsem dělat pupek na minutku 2x
Poprvé jsem sousto zkoušel ukroutit po krokodýlím způsobu, podruhé urvat jako hyena
Z postupu to není příliš znát, tak by mě zajímalo, zda autor opravdu takové kousky poměřuje teploměrem, a pokud ano, tak jakým.
Já mám bodcový teploměr, ale na takové maso je nevhodný, tak proto se ptám
Samozřejmě musí být dokonale očištěno od blan i tlustého na povrchu. Tuk uvnitř naopak pomůže aby maso nebylo suché.
Je to naše oblíbené, ale těžko se shání vcelku a bez kosti, normálně se prodává na polévku a v menších kusech.
Po tomhle úvodu je snad samozřejmý bod a kytička
Jen mám problém.Na tyto"minutky"si netroufám