Kardinálův řez
Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce, před podáváním dobře vychladíme a jemně pocukrujeme.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 930 kJ / 4 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,08 g |
Tuky | 267,22 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 2,12 g |
Sodík | 931 mg |
Sůl | 2,58 g |
Sacharidy | 389,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sněhové těsto: Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr. Těsto je hotové, když tvoří špičky.
Krok 2: Piškotové těsto: Celá vajíčka, žloutky a cukr šleháme do husté pěny a poté zlehka vmícháme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva.
Krok 3: Sněhové těsto dáme do sáčku, to samé uděláme s piškotovým těstem. Na plech s pečicím papírem nastříkáme ze sněhové hmoty 5 čar dlouhých cca 30 cm, s rozestupem cca 4 cm.
Krok 4: Pak piškotovým těstem vyplníme vzniklé mezery. Tento postup provedeme i na druhý připravený plech s pečicím papírem, tudíž máme připravené na pečení 2 pláty těsta.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 °C přibližně 10 minut dorůžova.
Krok 6: Pláty těsta necháme vychladnout a přeneseme je na čistý pečicí papír.
Krok 7: První plát potřeme vrstvou ušlehané šlehačky, poklademe ovocem, dáme opět vrstvu šlehačky a přiklopíme druhým plátem těsta.
Krok 8: Jemně přitlačíme. Necháme vychladit alespoň 2 hodiny.
Krok 9: Jemně pocukrujeme. Na závěr ještě jednotlivé porce můžeme zdobit šlehačkou.
Zveřejněno 18. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kardinálův řez
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7x2
Moje poznámka
Kardinálův řez
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7x2
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 47 minutami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 47 minutami
Jahodový mixík
Přidáno před 10 hodinami
Rebarborový koláč s posypkou
Přidáno před 10 hodinami
Rebarborový koláč se sněhem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
Kacenecka před 1 minutou
Chleba ve vajíčku jinak
martiline před 44 minutami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
wimra před 1 hodinou
Opravdu křupavé vafle
xxxVendy před 3 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
kimil před 4 hodinami
Anglické palačinky
Layoo před 9 hodinami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 15 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 15 hodinami
Tématické fráze:
kardinálovy řezy,
kardinalove rezy,
recept na kardinalove rezy,
kardinálovy řezy recept,
kardinálské řezy,
kardinálovi řezy,
recepty moučník kardinálské řezy,
top recepty řezy,
recept na kardinálovy řezy,
piškotové těsto recept,
kardinalove rezy recept,
výborné řezy ke slavnostní příležitosti,
kardinálský řez,
kardinálské řezy recept,
řezy se šlehačkou,
recept kardinalske rezy,
rez,
kardynálovy řezy,
kardinálovo řezy,
zákusek kardinál
Suroviny:
vejce,
žloutek,
cukr krupice,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
bílek,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
mandarinky sterilované,
šlehačka
Komentáře (147)
A spomínam na Iljušu.
No, jednodušší by to bylo, to jo...
Pominu-li, že když se dílo vydaří tak Kardinalschnitten jsou i oku lahodící, tak se obávám, že jste je zatím ještě neokoštovala...
uč
Dřív,dokud se ještě nepeklo na papíru, používala jsem osvědčený fígl starých kuchařek:
1. Formu jsem potřela rozpuštěným máslem, dala na chvíli do chladu (do lednice), pak vymazala ještě jednou a vysypala polohrubou moukou.
2. Po upečení jsem rozhodně moučník hned nevyklápěla. Dala jsme formu třeba na hrnec, aby k ní mohl zespodu vzduch a přikryla čistou utěrkou. Těsto se časem odchlíplo od stěn a dobře vyklopilo. Horké se může přetrhnout. Dnes používám ještě u bábovky, kam žádný pečící papír strčit nemůžete.
Robím z 10 vajec, do žĺtkovej masy len 60 g múky. Nedávam kompót, ale pikantný džem z josty, šľahačku rastlinnú.