Štafetky pro mlsouny
Kdo by neznal štafetky? Tenké pláty lehkého bílkového těsta, promazané kávovým krémem, nakrájené na řezy a nakonec polomáčené v čokoládové polevě. Nejlepší jsou dobře uleželé, když se chuť korpusu a krému propojí. Pak se doslova rozplývají na jazyku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 253 kJ / 3 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,54 g |
Tuky | 262,07 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 647 mg |
Sodík | 727 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 310,79 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štafetky pro mlsouny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83Mm
Moje poznámka
Štafetky pro mlsouny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83Mm
Nejnovější recepty
Jelení závitky
Přidáno před 33 minutami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 1 hodinou
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 16 hodinami
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 1 hodinou
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 2 hodinami
Bramboračka
Susanna před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 3 hodinami
Dršťková polévka
Andras před 3 hodinami
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 3 hodinami
Mrkvová bábovka
iveta.kroul před 5 hodinami
Vláčný jogurtový koláč
Ivamo před 5 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
TankerCZ před 5 hodinami
Tématické fráze:
štafetky s kávovým krémem,
štafetka kávová recept,
domácí štafetky,
štafetky,
kávové štafetky,
štafetky recept,
krém na štafetky,
krém na štafetky,
krém na štafetky,
recept na štafetky,
těsto na štafetky,
zakusek štafetka,
dezert štafetky,
štafetky z bílku,
štafetky krém,
recept na domácí štafetky,
cukrářské štafetky,
moučník štafetka,
stafetka,
dezert štafetka
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
mouka hladká,
ořechy vlašské,
pudink vanilkový bez vaření,
máslo,
cappuccino,
káva,
mléko,
cukr,
poleva čokoládová
Komentáře (57)
V CUKRÁŘSKÉ TECHNOLOGII stojí psáno:
"Štafetky jsou výrobkem, které mají trvanlivost 3 dny od výroby."
http://www.oetker.cz/oetker_cz/file/debi-7pwk4s.cz...
Nie som začiatočník ale ani nejak hodne skusená pekařka ale s týmto postupom som sa stretla prvý krát. Vačšinou sa uvarí puding v mléku necha vychladit a pak zmieša s vyšlahaným maslom. Ja viem že maslo nesaje ale snažila som sa popísat jak to vypadalo aby jste to pochopila.
...máslo nic nenasaje
Máslo má po vychlazení ten krém "podržet". Používat tedy kvalitní máslo, raději ČR (některá zahraniční, i když splňují normu 82% tuku, tak jsou "měkčí")
Když se do vyšlehaného másla přidává "nastavovadlo" (já používám moučné kaše - nejsou tak náchylné k následnému řidnutí krémů) tak se řídit hustotou krému a raději do něj nedávat všechen pudink...
Jak tak čtu rcp, tak se krém nevaří...
Doporučuji napřed vyšlehat změklé máslo a teprve pak, po troškách, zašlehat pudink (samozřejmě aby měl stejnou teplotu jako máslo)
poradte mi prosím: co tak ávav v krému? to je uvařený turek? a dávám tam tu vodu nebo logr nebo obojí? nejak nevím
http://mneneznas.blog.cz/0911/vajecny-konak
olina16, já mám jen obyčejnou elektrickou troubu, peču postupně - jde to rychle
tyhle vždy každý pochvaluje a zmizí s talíře raz, dva