Pizza z pomazánkového másla
Pizza je dnes nejčastěji pečeným slaným koláčem. Má mnoho podob, peče se z různých těst a má nepřeberné množství chuťových variací. Po špagetách je snad nejoblíbenějším jídlem mladé generace.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 215 kJ / 1 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,50 g |
Tuky | 17,88 g |
Vláknina | 15,28 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 217,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomazánkové máslo, mouku a sůl smícháme dohromady a vypracujeme těsto.
Krok 2: Těsto vyválíme do požadovaného tvaru a přeneseme na tukem vymazaný plech.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 4: Konzervu rajčat přecedíme přes sítko, rajčata dáme na pánev a necháme rozvařit. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a oregano.
Krok 5: Hotovou směs poklademe na pizzu, posypeme strouhanou mozzarelou, poklademe šunku a žampiony.
Krok 6: Pečeme na 180 °C cca 17-20 minut, podle trouby.
Zveřejněno 7. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza z pomazánkového másla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bp3J
Moje poznámka
Pizza z pomazánkového másla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bp3J
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovník originál
AndreaMachacova před 5 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 9 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 11 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 11 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 12 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 13 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 15 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 16 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 16 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 16 hodinami
Tématické fráze:
pizza láďa hruška,
pizza podle hrusky,
tncz nova levné recepty ládi hrušky štrůdl z pomazánkového másla,
pizza těsto láďa hruška,
domácí pizza od ladi hrušky,
levný recept pizza z pomazánkového másla od ládi hrušky,
recepty ládi hrušky,
tncz nova levné recepty ládi hrušky pizza,
lada hruška pizza video,
láďa hruška těsto na pizzu,
domácí pizza podle ladi hrušky,
hruška lada recepty pizza,
láda hruška recepty- pizza,
tncz nova levné recepty ladi hrusky pizza z pomazankoveho masla,
recept na domácí pizzu láďa hruška,
těsto z pomazánkového másla,
testo na pizzu podle ladi hrusky,
hruška-pizza z pomazánkového másla,
recept na pizzu ladí hrusky,
velká kuchařka ládi hrušky pizza
Suroviny:
pomazánkové máslo,
mouka hladká,
sůl,
rajče,
sýr mozzarella,
šunka,
žampióny,
koření oregáno,
česnek,
tuk
Komentáře (48)
recepty,nenazívejte to Pizza,prosím.
Jo to může být dobré
Fakt ale je, že někde dělají těsto tlusté a pak je to taková buchta jako langoše nebo kynutý koláč, a to i v Itálii.
Pizzou bych to nenazvala, ale určitě je to dobré. Novu nesleduji, takže Láďu Hrušku neznám - jen co jsem viděla tady na Topkách.
Dávám bod, protože výsledek je určitě dobrý a je to jednoduchý a rychlý recept.
Preto by som nezatracovala nijaký recept, najlepšie je vyskúšať a potom sa uvidí.
Doporučovala bych upravit název. Láďa Hruška přece tyhle recepty nevymýšlí, bere to, co koluje v národě, jako například chleba bez hnětení. Raději než Pizza Ládi Hrušky bych tam viděla "Pizza" z pomazánkového másla nebo Slaný koláč a la pizza z pomazánkového másla. Z hlediska surovin ale není tenhle recept nic špatného, je to rychlovka a opravdu chutná dobře. Uvedené množství nám stačilo na večeři pro 2 osoby.
Ale co je moc
Byla tady p.Mačingová,p.Babica,p.Pecháčková...aj...
Pojďme a opisujme recepty ze starých kuchařských knih
Mám po mé prapra babičce,né knihy,ale ručně psané zápisky,kdy si v kuchyni,krok za krokem(tak jako já)zapisovala,co a jak dělá a jak postupuje ve vaření
Babi chtěla,aby generace,co po ní příjdou,měly lehčí přístup u"plotny"
Kdyby byl alespoň uveden zdroj,ze kterého p.Hruška čerpá...beru