

Jablkové čatní II.
Suroviny
- 1 kg jablek
- olej
- 300 g cibule
- 350 g cukr krystal
- 250 ml octu
- 2 chilli papričky
- 1 lžička soli
- 1 lžička celého černého pepře
- 2 bobkové listy
- trocha sušeného tymiánu
- 1 lžička zázvoru
- špetka cayenského pepře
Postup přípravy receptu
Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu s tretinou cukru, kým cukor skaramelizuje. Potom prilejeme ocot, pridáme narezané ošúpané jablká, zvyšok cukru, narezané chili papričky, soľ, korenie, bob. listy, tymián, zázvor, kayenské korenie a prikrité varíme na minime 30 min., kým omáčka nezhustne.
Vyberieme bob. listy a horúcu omáčku plníme do malých fľaštičiek, zavrieme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Potom odložíme. Podávame ku grilovanému, pečenému mäsu (teplému aj studenému) a k údeninám.
Poznámka od kuchařky
Ak niekto nemá rád pikantné, vynechá chili papričky a nahradí ich nadrobno narezanou červenou paprikou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablkové čatní II.
-
Maruška, jedno je, ale s inými ingedienciami, dívala som sa
Ale nie je problém zmeniť názov, resp. upraviť.
-
Terezko, možná, že by bylo dobré, kdybys trochu změnila název, nebo očíslovala, aby se to nepletlo.
jedno už tu je
-
tejaja,
-
Mi se to taky moc líbí. Už kdysi jsem se na to dívala na receptech.cz. Jenže, bylo tehda málo jablek. Letos to vypadá na ohromnou úrodu a já si to rozhodně uložím a vyzkouším. Grilujeme dost často, tak proč nevyzkoušet? Ostré máme rádi, takže čili papričky, co mi tady rostou na okně určitě přidám.
-
ja niekedy aj lutujem, ze byvam v nemecku, pretoze do takychto receptov sa mi skratka nechce.....v indickom oddeleni je roznych ovocnych druhov *chutney* na tony. ale raz urcite odtialto pojdeme domov a tak sa mi prave takyto recept velmi zide...ja urcite stiplave nevynecham, pretoze prave v tom spociva krasa catni....slaha z ust ohen, clovek si nevie vybrat ci je sladke, ci kysle, ci to netriet na chlieb z maslom, alebo si do toho namacat parky....tejaja