Jablkové čatní II.

tejaja Kuchařka: tejaja

Zavařeniny 5 názorů

Suroviny

1 kg jablek
olej
300 g cibule
350 g cukr krystal
250 ml octu
2 chilli papričky
1 lžička soli
1 lžička celého černého pepře
2 bobkové listy
trocha sušeného tymiánu
1 lžička zázvoru
špetka cayenského pepře
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu s tretinou cukru, kým cukor skaramelizuje. Potom prilejeme ocot, pridáme narezané ošúpané jablká, zvyšok cukru, narezané chili papričky, soľ, korenie, bob. listy, tymián, zázvor, kayenské korenie a prikrité varíme na minime 30 min., kým omáčka nezhustne.

  2. Vyberieme bob. listy a horúcu omáčku plníme do malých fľaštičiek, zavrieme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Potom odložíme. Podávame ku grilovanému, pečenému mäsu (teplému aj studenému) a k údeninám.

Poznámka

Ak niekto nemá rád pikantné, vynechá chili papričky a nahradí ich nadrobno narezanou červenou paprikou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Jablkové čatní II.

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Maruška, jedno je, ale s inými ingedienciami, dívala som sa :-D Ale nie je problém zmeniť názov, resp. upraviť.:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Terezko, možná, že by bylo dobré, kdybys trochu změnila název, nebo očíslovala, aby se to nepletlo. ;-) :-) jedno už tu je:-))

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    tejaja,:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Mi se to taky moc líbí. Už kdysi jsem se na to dívala na receptech.cz. Jenže, bylo tehda málo jablek. Letos to vypadá na ohromnou úrodu a já si to rozhodně uložím a vyzkouším. Grilujeme dost často, tak proč nevyzkoušet? Ostré máme rádi, takže čili papričky, co mi tady rostou na okně určitě přidám.;-):yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ja niekedy aj lutujem, ze byvam v nemecku, pretoze do takychto receptov sa mi skratka nechce.....v indickom oddeleni je roznych ovocnych druhov *chutney* na tony. ale raz urcite odtialto pojdeme domov a tak sa mi prave takyto recept velmi zide...ja urcite stiplave nevynecham, pretoze prave v tom spociva krasa catni....slaha z ust ohen, clovek si nevie vybrat ci je sladke, ci kysle, ci to netriet na chlieb z maslom, alebo si do toho namacat parky....tejaja:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jablkové chutney jablkové čatní čatní recept čatní z jablek chutney recept jablečné chutney čatní chutney recepty chutney jablkové jablkové čatný jablečné čatní jablečné čatný čátní jablkové čatny paprikové chutney čatný recept čatní z červené cibule chutney z jablek jablkové recepty paprikové čatní

Zapomněl/a jsem heslo