Celerová remuláda
Dobrota, která má původ ve Francii, a na jejíž přípravu potřebujete pouze celer a pár surovin. Celerová remuláda je příkladem toho, že v jednoduchosti je krása. Dokonalá kombinace chutí bez zbytečné práce navíc.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 361 kJ / 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,10 g |
| Tuky | 43,62 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 59 mg |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,78 g |
| Sacharidy | 19,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celerovou bulvu očistíme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme na julienne (nudličky o tloušťce cca sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle na proužky tenké jako sirky. Ihned po nastrouhání polijeme citronovou šťávou, aby celer zůstal krásně bílý.
Krok 2: Přidáme majonézu, dijonskou hořčici, osolíme, opepříme a vše společně s nastrouhaným celerem velmi dobře promícháme.
Krok 3: Takto připravenou remuládu dáme do chladna uležet nejlépe do druhého dne. Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, ale chutná i jen tak s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 8. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová remuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JA3o
Moje poznámka
Celerová remuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JA3o
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 3 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 3 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 6 minutami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 18 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 39 minutami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 1 hodinou
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 2 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 2 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 2 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 5 hodinami
Tématické fráze:
celerova remulada,
remulada,
co je remuláda,
celer v remuládě,
remuláda recept,
recept na remuládu,
celerová remuláda recept,
cerelová remuláda,
jak vyrobit celerovou stavu,
jak se dělá remuláda,
jak vyrobit remuládu,
celerová remuláda,
remulada celerova,
recept remunada k masu,
cerelova pomazanka,
remuláda recept.cz,
celerova remulada recepty,
remuláda k masu,
recept remuláda,
celerova remunada
Suroviny:
celer,
majonéza,
hořčice dijonská,
šťáva citronová,
sůl,
pepř
Komentáře (7)
Jen nemohu sehnat struhadlo,co je na fotce