Suroviny
Porce: 12 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 420 kJ / 2 730 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,50 g |
Tuky | 109,50 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 370,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xmx
Moje poznámka
Domácí tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xmx
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 13 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 3 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 6 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 7 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 7 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 10 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 11 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 12 hodinami
Tématické fráze:
domácí tortilla,
domácí tortilla recept,
domací tortila,
domaci tortily,
recept na domácí tortily,
domaci tortilly,
recept na domácí tortilu,
recept na tortilu,
tortilla domácí recept,
tortila domácí recept,
tortyla,
domácí tortila recept,
co se dává do tortily,
tortilla recept,
domácí tortily recept,
tortilla domácí,
domácí tortyla,
originál plněné tortily,
recept domácí tortilla,
tortila domácí
Suroviny:
voda,
olej,
sádlo,
sůl,
cukr,
mouka chlebová pšeničná,
droždí
Komentáře (16)
Ziji v Italii prez 40 let s ruzne dlouhymi prestakami. Kdyby mi nekdo prinesl gumovou pizzu ci falesne timaramisù (coz se mi opravdu jeste nestalo), tak ho s nimi poslu zpet, proste odmitnu, bez velkych serepeticek.
Pri me posledni ceste do CR jsem udelala totez, kdyz jsem si objednala svickovou, ktera mela chut rajske omacky, klidne a bez problemu. A nebylo to v zadne zapadle hospode, to mi verte, naopak.
Nejlepsi tortilli, kt. jsem kdy jedla, byly pecene prakticky na ulici. Takze nejde tak o to, co my si myslime, ale dulezite je vedet, jak to ma opravdu vypadat a byt. Ja jsem tez netvrdila, ze "tortilli" pripravene od Tess, nebudou dobre, jen to nejsou tortilly, tak jako gumova pizza je spatna pizza a pizza testo z pomazankoveho masla neni pizza ac dobra. A je jedno, zda je delame doma, nebo objedname v restauraci, jidla by mela byt proste pojmenovana spravnym jmenem a nebo jako "variace" na ono jidlo.
Můj příspěvek je sice o pizzách a tiramisu, ale směřuje k danému receptu, který je právě variací na originál, a já nepochybuji, že variací zdařilou. Howgh!
V pizzerii se mi jeste nestalo, abych dostala dusivou pizzu, vzdy byla tenka a krupava, problem jeji je ten, ze kdyz vychadne, je tvrda, testo je delane s pridanim asi 3g kvasnic, 2 lzic oleje, soli + voda na 1kg mouky a kynute az 2 dny v chladu a nebo ta prava neapolska s pridanim prirodniho materskeho kvasku, postup stejny, ale kyne jeste dele.
To co Vy jmenujete, je tzv. pizza morbida, ktera se prodava v pekarstvich, supermarketech ci stancich, ta je druhy den gumova. To jedine, co s ni pomuzete udelat, ji zahrat.
Tessi: Toto urcite pod Vas recept nepatri, ja se omlouvam a klidne vymazte, mate moje simpatie.
Myslim tez, ze v tomto provedeni budou dobre, ale neni to tortilla. A existuji jak kukuricne tak moucne, oboji bez kvasnic.
V tomto případě bych nebyla tak přísná, co se týče názvu, je tam slovo domácí. Koneckonců tortilla znamená všeobecně placka. Například ve Španělsku je tortilla vlastně vaječná omeleta s bramborami = placka.