Nekynutý mazanec z Albert magazínu
Mazanec nemusí být vždy z kynutého těsta. Zkuste připravit náš mazanec z nekynutého tvarohového těsta. Je kyprý a vláčný, plný rozinek a mandlí. Bude vám chutnat a možná se stane stálicí na vašem velikonočním stole.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 117 kJ / 4 808 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,49 g |
| Tuky | 201,49 g |
| Vláknina | 28,57 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 949 mg |
| Sůl | 2,82 g |
| Sacharidy | 596,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas předehřejte troubu na 170 °C.
Krok 2: Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a ještě minutu šlehejte.
Krok 3: Pak k pěně postupně zašlehejte obě vejce, tvaroh, citronovou kůru i šťávu a rum.
Krok 4: Zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle. Dokončete zpracování těsta na moukou posypaném vále tak, aby bylo hebké.
Krok 5: Do hotového těsta pak ještě zapracujte rozinky.
Krok 6: Těsto rozdělte na 2 poloviny a z každé vytvarujte bochánek. Oba dejte na pekáč vyložený pečícím papírem a jemně na ně seshora přitlačte.
Krok 7: Nožem na povrchu každého mazance naznačte kříž, potřete je vajíčkem a dejte je péct.
Krok 8: Pečte na 180 °C asi 20 minut, pak snižte teplotu na 150 °C a dopečte dozlatova.
Krok 9: Dozlatova upečené mazance nechte vychladnout na mřížce a nakonec je bohatě pocukrujte.
Zveřejněno 21. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nekynutý mazanec z Albert magazínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZKR
Moje poznámka
Nekynutý mazanec z Albert magazínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZKR
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 6 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 9 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 11 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 11 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 12 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 12 hodinami
Tématické fráze:
albert v kuchyni,
tvarohovy mazanec albert,
zdravý mazanec,
albert recepty,
recepty albert,
mazanec s práškem do pečiva,
jednoduchý mazanec,
velikonoční mazanec nekynutý,
tvarohový mazanec,
mazanec z prášku do pečiva,
albert v kuchyni recepty,
mazanec s tvarohem,
recepty z časopisu albert,
nekynutý mazanec s tvarohem,
nekynutý tvarohový mazanec,
mazanec,
velikonoční mazanec albert,
mazanec z nekynutého těsta,
mazanec tvarohový albert,
tvarohový mazanec recept z alberta
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
vejce,
tvaroh měkký,
citron,
šťáva citronová,
rum,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
mandle,
rozinky,
vejce,
mléko,
cukr moučkový
Komentáře (8)