Rajská omáčka z domácího kečupu
Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s těstovinami nebo knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 947 kJ / 1 421 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,19 g |
| Tuky | 38,10 g |
| Vláknina | 6,73 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 1,88 g |
| Sůl | 4,67 g |
| Sacharidy | 254,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji v tlakovém hrnci zesklovatíme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián a zalijeme vývarem.
Krok 2: Pod tlakem vaříme zhruba 40 minut.
Krok 3: Poté vyjmeme maso, kuličky pepře, nového koření a bobkový list. Do hrnce přidáme kečup, ocet, cukr. Vše rozmixujme tyčovým mixérem.
Krok 4: Přidáme trochu tmavé jíšky, kterou připravíme tak, že na rozpuštěném másle osmažíme mouku do tmavé barvy. Nebo můžeme omáčku zahustit zhruba 4 lžícemi hladké mouky a na dochucení použít omáčku gravy.
Krok 5: Vrátíme do hrnce zpátky maso, chvilku ještě povaříme (alespoň 15 minut).
Krok 6: Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Zveřejněno 23. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka z domácího kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVZp
Moje poznámka
Rajská omáčka z domácího kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVZp
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 13 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 17 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 20 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 5 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 6 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 6 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 8 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 8 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 8 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 8 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 9 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 9 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
zahusteni kecupu,
omáčka z kečupu,
rajská omáčka podle ládi hrušky,
recepty ládi hrušky rajska omacka,
jak se dělá rajská omáčka,
rajská omáčka láda hruška,
domaci rajska,
rajská omáčka ládi hrušky,
lada hruska rajska omacka,
kečup láda hruška,
rajska podle ladi hrusky,
senzarecepty.cz,
recept na rajskou z kečupu,
recept na rajskou omáčku z kečupu,
rajská omáčka,
rajská omáčka s kečupem,
omačka s kečupu,
rajska omacka od ladi hrusky,
vyroba rajske omacky,
rychla rajska omacka z kecupu
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
tymián,
vývar masový,
cukr,
ocet,
kečup sladký,
mouka,
máslo
Komentáře (14)
ale spíše si dělám omáčky vlastní, to mmusí být svátek když to použiji
Jo ještě k tomu vínu - červené nebo bílé, já nevím, jakou barvu má mít ta omáčka, ale tipuju - červené? A suché určitě?
A jestli jsem tě správně pochopila, vždy se připravuje z masa, ze kterého je pak finální výrobek?
To, co pouzila autorka receptu je obycejny granulat typu demi-glace, tedy chemie. Vyrabi ho jak Knorr tak Maggi.
http://www.senzarecepty.cz/recept/pokrmy/442-angli...
http://recepty.ekucharka.cz/omacka-gravy/
Jinak já dělám jak rajskou omáčku, tak třeba koprovku, svíčkovou s různými druhy masa, upřímně při dnešních cenách hovězího a hlavně jeho kvalitě, pokud nemáte dobrého řezníka...
Ale ty omáčky dělám i bez masa, koprovku třeba jen s vejcem, rajskou na knedlík nebo těstoviny