Pesto z pažitky
Pesto z pažitky je jednoduchá a originální varianta klasického pesta, která skvěle doplní sendviče, pomazánky, polévky, nebo grilovanou zeleninu a těstoviny. Díky své cibulové chuti a zelené barvě, přináší do každého jídla nádech jara a svěžesti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 746 kJ / 1 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,25 g |
Tuky | 191,84 g |
Vláknina | 10,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 14,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1. verze:
Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na hrubší kousky. Krok 2: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 3: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 4: 2. verze:
Pažitku opláchneme a společně s česnekem nakrájíme na hrubší kousky. Krok 5: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 6: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 7: Použijeme pod maso, do omáčky, do pomazánky nebo na ochucení zeleninové polévky.
Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na hrubší kousky. Krok 2: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 3: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 4: 2. verze:
Pažitku opláchneme a společně s česnekem nakrájíme na hrubší kousky. Krok 5: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 6: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 7: Použijeme pod maso, do omáčky, do pomazánky nebo na ochucení zeleninové polévky.
Pažitka v kuchyni - použití a nejlepší recepty
Zveřejněno 1. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pesto z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zWq
Moje poznámka
Pesto z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zWq
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 9 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 2 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 5 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 5 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 5 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 5 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 6 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 6 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 7 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 8 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 8 hodinami
Tématické fráze:
pažitkové pesto,
pesto z libečku,
pažitka recepty,
libečkové pesto,
jak uchovat pažitku,
uchování pažitky,
pažitka v soli,
pažitka,
recept na pesto,
recepty z pažitky,
pazitka recept,
recepty pažitka,
pazitka do mrazaku,
libeček pesto,
jak udělat pesto,
jak uchovat libeček,
jak uchovat domácí pesto,
pažitka uchování,
pesto recept,
libeckové pesto recept
Suroviny:
pažitka,
olej olivový,
paprika,
sůl,
pažitka,
olej olivový,
sůl,
česnek
Komentáře (23)
Ivetko,díky i za foto
Pažitka roste,jako o závod a já každou chvíli vyrábím i trošku odlišnější verze.
Základ je pažitka a olej.Došel mi olivový,nahradila jsem slunečnicovým a je to také ok
Lze to udělat i z nakrájené a zamražené pažitky ze zásoby v mrazáku-také odzkoušeno
1974andrea:Andri,já pažitku krájím zásadně ručně,to do mrazáku ani jinak nejde
Myslím,že nemí problém ty dvě suroviny před konzumací do tohoto základu přimíchat
Ladi,to libečkové udělej
Uvažuju o libečkovém pestu