Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 176 kJ / 520 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,98 g |
| Tuky | 29,26 g |
| Vláknina | 2,05 g |
| Cholesterol | 92 mg |
| Sodík | 90 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 30,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu nalijeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené maso ze všech stran dorůžova. Pak maso vyjmeme. Na pánev dáme lžičku másla a na kostičky nakrájený uzený bůček. Přidáme nahrubo nakrájené žampiony společně restujeme dorůžova, odstavíme.
Krok 2: Do výpeku po králičím mase přidáme hladkou mouku, sladkou papriku, chvilinku promícháváme a přilijeme smetanu a víno. Pokud nám omáčka hned v začátku hodně zhoustne, přilijeme vývar.
Krok 3: Do smetanového základu přisypeme osmažený bůček se žampiony, bobkový list, nové koření a králičí maso. Společně dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 5. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na uzeném bůčku a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p6ZQ
Moje poznámka
Králík na uzeném bůčku a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p6ZQ
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 2 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 11 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 14 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 11 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 11 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 13 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 14 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 14 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 14 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 14 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 15 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 15 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 18 hodinami
Tématické fráze:
králík na zampionech,
uzený králík,
recepty králík na žampionech,
králičí maso v bůčku,
klobasy z kralika,
žampionova omačka k k masu jako sosna,
králík recepty žampiony,
klobásy z králika a bučku,
králík recepty na žampionech,
recept na uzného kralíka,
králík a žampiony,
uzený bůček z králikem,
králík na divoko a bůčku,
králík uzený bůček,
kralik na žampioneh,
recept uzený králík,
zabíjela jsem drúbež,
bucek ze zampiony na panvi,
kralik na bucku,
uzený bůčku recept
Suroviny:
maso králičí,
žampióny,
bůček uzený,
máslo,
víno bílé,
smetana na vaření,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
vývar,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (14)
Jani,snad tyto komentáře pod príma králíkem nevadí.Možná to pročítají i začátečníci,třeba jim to pomůže
Jani - krásný recept
Je mi jasné,že se musí během dušení průběžně podlívat a promíchávat
Ty mycáky z domácího chovu Ti normálně závidím
Anna Kocikova: Drahuš, já jsem se taky bála, že se to bude připalovat. Trochu to záleží od kvality hrnce a já mám teda docela kvalitní
Jani, tohle se mi líbí moc. Škoda, že jsem zrovna v sobotu upekla posledního králíka
Jani, vždy, když jsem zasmažila omáčku a pak v ní dusila maso, omáčka měla tendenci se přichytávat. Musela jsem to pořád hlídat a promíchávat. Od té doby dávám zásmažku až ke konci vaření a mám klid. Ty s tím nemáš problém
Vypadá to dobře, králíka mám ráda, takže ukládám