Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 883 kJ / 1 167 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,35 g |
Tuky | 60,23 g |
Vláknina | 64,00 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 868 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 60,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole si přes noc namočíme.
Krok 2: Druhý den je uvaříme doměkka a scedíme. Měli by být měkké, ale udržet si tvar a nerozpadat se na kaši.
Krok 3: V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme šalvěj, přidáme kolečka pórku a necháme zvadnout.
Krok 4: Přihodíme kostičky nebo proužky šunky a opékáme 3-4min. Zalijeme vývarem, přikryjeme a necháme zredukovat cca 10min.
Krok 5: Pomalu vmícháme máslo a fazole. Opepříme, sůl není nutná, pokud máte slaný vývar.
Krok 6: Odstavíme a promícháme s uvařenými těstovinami.
Krok 7: Můžeme nechat pár minut odpočinout pod pokličkou, těstoviny nasají šťávu a chutě se krásně propojí.
Zveřejněno 19. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paglia e fieno s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EW8
Moje poznámka
Paglia e fieno s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EW8
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 1 hodinou
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 2 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 2 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 3 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 3 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 3 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 3 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 4 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 hodinami
Tématické fráze:
tagliatelle paglia,
fiveno,
tagliatelle a fazole,
recepty těstoviny paglia
Suroviny:
fazole černé,
olej,
máslo,
šalvěj,
pórek,
šunka drůbeží,
vývar,
těstoviny paglia e fieno
Komentáře (9)
Tagliatelle = rezance (tagliare = rezat, dokonce jisty prof. Jakub Hron (1840-1921) je pojmenoval riznice (hacek na "r" a carka na 1. "i")
Paglia = slama
Fieno = seno
Jen dodam, ze vsude je to "Paglia e fieno", nikde se nepreklada a nepise ani slovo tagliatelle. Max. na jidelnim listku vam v zavorce vysvetli oc jde, tedy o vajecne rezance dvou barev. Ono i slovo "nudle" neni zrovna moc "ceske".
Jinak moc hezky recept a krasne foto, jako ze zurnalu, Italove by urcite pridali syr, ale to je o osobni chuti.