Dvoupatrový ovocný dort
Chystáte-li letní oslavu, tento dort bude to pravé. Dortové korpusy z litého těsta, promazané jemným tvarohovým krémem, ozdobené čerstvým ovocem a přelité lesklou želatinou jsou sice náročné na přípravu, ale úžas v očích hostů stojí za to!
Suroviny pro 1
dortová forma o průměru 26 cm, 1 hrnek = 250 ml
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 197 kJ / 4 349 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,04 g |
| Tuky | 178,93 g |
| Vláknina | 42,50 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 541 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 556,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Budeme potřebovat 2 korpusy, začneme prvním. Ze surovin na korpus připravíme hladké lité těsto.
Krok 2: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme mléko a olej, pořádně promícháme. Smícháme mouku s kypřicím práškem a po troškách zapracujeme do ušlehané hmoty.
Krok 3: Nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a v předehřáté troubě pečeme při 180 °C přibližně 40 minut.
Krok 4: Stejným způsobem upečeme i druhý korpus.
Krok 5: Připravíme krém smícháním všech surovin. Dáme vychladit do lednice.
Krok 6: Upečené korpusy necháme vychladnout. Z prvního vyřízneme čtverec a podélně rozřízneme na 2-3 pláty. Spodní díl korpusu přeneseme na tác či talíř, na kterém už dort zůstane. Namažeme krémem a vrstvíme podle požadované výšky spodního patra. Poté celé spodní patro pomažeme krémem po stranách i nahoře.
Krok 7: Po upečení druhého korpusu necháme opět vychladnout, vyřízneme druhý, menší čtverec, který opět podle výšky rozřízneme podélně na 2–3 pláty. Spodní vrstvu menšího čtverce opatrně přeneseme na krémem pomazané spodní patro a opět mažeme krémem a vrstvíme.
Krok 8: Poté přiložíme trubičky k oběma patrům, změříme výšku jednotlivých pater a délku trubiček tak přizpůsobíme. Trubičky nalepíme na stěny dortu, na krému drží hezky.
Krok 9: Na plochy dortu mezi trubičky poklademe ovoce podle chuti.
Krok 10: Obě patra dortu svážeme mašlí či provázkem, aby hezky držela.
Krok 11: Podle návodu na obalu připravíme čiré želé a ještě teplým želé (ne horkým!) ovoce opatrně v tenké vrstvě poléváme. Můžeme ozdobit lístky máty či meduňky :)
Zveřejněno 23. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvoupatrový ovocný dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQVQ
Moje poznámka
Dvoupatrový ovocný dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQVQ
Nejnovější recepty
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 26 minutami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno 4. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 28 minutami
Frgálová buchta
Merylas před 29 minutami
Buchty na páře
Merylas před 29 minutami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 29 minutami
Pikantní česneková polévka
Merylas před 30 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 30 minutami
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 59 minutami
Tématické fráze:
dvoupatrovy dort,
ovocny dort recept,
dvoupatrový dort recept,
recept na dvoupatrový dort,
ovocné dorty fotogalerie,
ovocny dort,
recept na ovocný dort,
ovocné dorty,
ovocné dorty recepty,
dvoupatrové dorty,
jak upéct dvoupatrový dort,
jak ozdobit ovocny dort,
jak ozdobit dort ovocem,
dvoupatrový dort s ovocem,
dorty ovocné recepty,
recepty na ovocne dorty,
patrový dort s ovocem,
jak udelat dvoupatrový dort,
trubičky na dort,
dorty recepty
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
olej,
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
tvaroh polotučný,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
jahody,
borůvky,
želé čiré,
trubičky
Komentáře (33)
maja f:
Pamatujete si cca rozměry dortu? A to množství krému mám také zdvojnásobit?
Děkuji moc a smekám - je to fakt krasavec