Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá sýrová polévka s medvědím česnekem

Rychle připravená sýrová polévka, zasypaná zdravou hrstí medvědího česneku. K osmažené jíšce, stačí přidat pár dalších ingrediencí a výbornou polévku máte do deseti minut na stole.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 241 kJ /
1 014 kcal
Bílkoviny59,01 g
Tuky55,00 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 197 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,50 g
Sacharidy70,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z masla a múky spravíme zásmažku, jíšku, zalejeme vodou a mliekom, rozšľaháme a dobre povaríme. Okoreníme orieškom a bielym korením. Krok 2: Vypneme a do hotovej horúcej polievky vsypeme syr (miešame - rozpustí sa krásne), dosolíme a pridáme medvedí cesnak. Krok 3: Podávame s toustami, alebo ako chceme.

TIP: Desatero: jarní polévky - rady, tipy a oblíbené recepty

Zveřejněno 3. 11. 2009

Poznámka autora magdalenka

Pretože polievka je grunt, u nás denne musí byť. Toto je jedna z tých 10 minútových...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZpl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZpl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-p:yes:+5.

Jani, si dobrá!:yes:

Magdalenko, tak co, může být? Uvařila jsem ji dneska, zítra budu mít fofr, snad mi ten sýr v tom moc nestuhne:-)), ale je výýýborná!!;-)

Magdalénko, tak u vás to funguje jako u nás-polévka je grunt a máme jí denně:yes:Ta tvoje taky vypadá pěkně jedle a za tu nivu, jak píše Teta Lena, bych se přimlouvala, možná polévka získá ještě lepší šmak:-pvyzkouším a budu moudřejší;-)
Dávám ti v každém případě bodíka:yes:

Já bych přidala i nivu takové polévky já můžu.Dík za inspiraci kolikrát nevím co už dát jiného aby to nebylo na jedno kopyto.:-)):yes:

Můj mladší syn je hodně polévkový, takže bude mít radost.:yes::yes: ;-)

Ok, vyzkoušíme;-)

Jasné, že nevadí - tam ide o ten farebný efekt (a samozrejme, že medvedí je superzdravý), daj tam cesnak klasický...ak máš doma listový špenát, prihoď a bude to ešte zdravšie. Nič sa nedeje - bude to syrová česnečka, nie?

magdalenko, až na ten medvědí česnek, bych ji mohla udělat z fleku. Jenže, nemám ten česnek, musela bych použít klasický. Vadilo by to?

Tématické fráze:
rychlá polévka česnečka, sýrová česnečka, česnekovo syrova polevka, sýrová polévka recept, pikantní sýrová polévka, šneci s medvědím česnekem, kremova syrová cesnecka, polevka s medvedim cesnekem, syrova cesnacka polévka, sýrová omáčka která nestuhne, sýrová polévka z nivy, sýrová polévka, recept na syrovou polevku s cesnekem, syrova polévka-niva, sýrová čenečka, sýrová polévka z parmazán u recept, rajská polévka s medvedim, polevka sýrová česnečka, šneci s medvědím česnekem niva, rychla cesnekove polevka

Suroviny:
mouka hladká, máslo, mléko, voda, sůl, ořech muškátový, pepř bílý mletý, sýr strouhaný, česnek mědvědí

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu