Klobásové pagáče
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte, pochopíte, proč jich máte příště napéct víc.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 940 kJ / 4 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,32 g |
Tuky | 268,01 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 840 mg |
Sodík | 7,41 g |
Sůl | 18,24 g |
Sacharidy | 463,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klobásové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EVv
Moje poznámka
Klobásové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EVv
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 2 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 17 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 17 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 1 hodinou
Litý perník
Lenka Sedlackova před 3 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 3 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 3 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 3 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 3 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 4 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 4 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 5 hodinami
Tématické fráze:
klobásové rohlíčky,
klobasova kolecka k vinu,
klobasove pagačky,
slovenské pagáče,
klobásové placky,
klobásové pagáčiky,
pagace,
pagáčik,
škvakové pagáčová,
klobaskove pagace,
jednoduché klobásy,
klobasova,
klobásová směs na pivě,
klobásové,
slane pagače s klobasou,
škvarkové pagáčky slovenské,
pagáč recepty,
jak spracovat škvarky recepty,
jak zamrazit klobásy,
pagačiky so sýrem
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr,
droždí čerstvé,
sůl,
máslo,
vejce,
smetana kysaná,
klobása uzená,
sádlo,
vejce
Komentáře (29)
Pikantní škvarkové pagáče
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5Pagáče sú sýte naozaj, nie je to žiadne nadýchané ľahké pečivko.
Majú byť výrazne slané, príp. aj korenie sa pridáva, alebo aj štipľavá paprika - pri potieraní cesta...ak to chystáme pre dospelých. V našich končinách - juh, ovplyvnený maďarskou kuchyňou, sú bežnou súčasťou pohostenia k vínu, pivu... vhodnejšie ako chipsy. Často ich dostaneš aj v "hospodách".
Nech sa ti darí a chutí.
Budem rada, ak vyskúšaš.