Rybízový zákusek
Náročnější na přípravu je tento rybízový zákusek, avšak jeho vzhled a chuť vám práci jednoznačně vynahradí. Nadýchaný piškot, mezi kterým je lahodná náplň ze smetanového sýra, doplňuje rozvar z červeného rybízu.
Suroviny pro 1 plech
plech 35x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 168 kJ / 3 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,82 g |
| Tuky | 237,91 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 1,57 g |
| Sodík | 705 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 359,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odelime zltka od bielkov. Z bielkov vyslahame najprv makky sneh, pridame k nemu cukor a doslahame na vysokych otackach tuhy sneh s ostrymi spickami. Zaslahame do neho po jednom zltka, pridame muku a kypriaci prasok do peciva, opatrne premiesame.
Krok 2: Na plech dame papier na pecenie a rovnomerne po nom roztrieme piskotove cesto. Dame piect do vyhriatej rury na 180 °C a upecieme zlaty plat (v plynovej rure to trvalo 10 minut).
Krok 3: Ak ste si nie isty, tak skuste sparadlom pichnut do cesta, ak je suche, tak je vsetko v poriadku. Piskot vyberieme, stiahneme z plechu, odstranime velmi opatrne papier a prerezeme ho na dve polovice.
Krok 4: Ideme urobit krem. Balicek praskovej zelatiny dame do hrnceka napucat s 4 lyzicami studenej vody. Smotanu s dvoma vanilkovymi cukrami vyslahame na tuhu slahacku.
Krok 5: Smotanovy syr (Mascarpone, alebo Philadelphia), vymiesame s praskovym cukrom a citronovou korou. Slahacku s ochutenym syrom opatrne zapracujeme na hladky krem.
Krok 6: Zapalime plamen a nie priamo na nom, ale nad nim drzime hrncek s zelatinou a kruzime nad nim, tak aby sa nam zelatina zacala topit. Mozeme hrncek polozit aj nad paru, ak sa vam tento sposob kruzenia zda prilis akrobaticky. Ide o to, ze tato zelatina ma nizky bod topenia a v ziadnom pripade nesmie prevriet, pretoze uz neztuhne.
Krok 7: Do roztopenej zelatiny pridame niekolko lyzic hotoveho kremu a poriadne rozmiesame. Tento koncentrat pridame do celeho kremu a vymiesame. Nakoniec zamiesame ocistene ribezlove bobulky. Krem nanesieme na prvu polovicu platu a druhou priklopime druhou polovicou. Dame do chladnicky.
Krok 8: Do rajnicky dame 100 g cukru a 400 g ocistenych ribezlovych bobul. Bobule rozvarime na hustu polevu, asi 10 minut. Dzem natrieme na kolac a znovu dame do chladnicky. Ozdobime hoblinkami bielej cokolady a nakrajame na kocky.
Zveřejněno 9. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8yw
Moje poznámka
Rybízový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8yw
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 33 minutami
Sváteční kakao
Kajkajak před 57 minutami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 1 hodinou
Bramborová pomazánka
Kamuna před 2 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 3 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 5 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 7 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 7 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 7 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 8 hodinami
Tématické fráze:
zákusek s rybízem,
zákusky s rybízem,
zákusky z rybízu,
recepty s rybízem,
rybizove zakusky,
rybízový moučník,
recepty na zákusky,
zákusky recepty,
mascarpone s rybízem,
zákusek z mascarpone,
zákusky s mascarpone,
recept na zákusek,
rybízový zakusky,
maskarpone s rybízem,
recept na zákusek s rybízem,
lehký zákusek dobrý,
moucnik s rybizem,
zákusek s mascarpone,
zákusy s rybízem,
recepty na zákusky z rybízu
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
kypřící prášek do pečiva,
mascarpone,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
želatina prášková,
voda,
citron,
rybíz,
rybíz,
cukr
Komentáře (15)
To sa potom vlastne foti samo, ziadne umenie....