Domácí Actimel
Domácí příprava zakysaných produktů není nikterak náročná. Potřebujete k nim jen kvalitní zákys a dobré čerstvé pasterizované mléko. Lze použít i plnotučné mléko z farmářského mlékomatu, kdy je ale vhodné mléko převařit.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 954 kJ / 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 49,00 g |
Postup přípravy
Po zhoustnutí uložíme do chladničky.
Zveřejněno 27. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí Actimel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gnOr
Moje poznámka
Domácí Actimel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gnOr
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 10 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 3 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 6 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 6 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 6 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 6 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 7 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 8 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 9 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 9 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 9 hodinami
Tématické fráze:
výroba domácího jogurtu,
aktimel,
domácí aktimel,
výroba actimelu,
domácí výroba jogurtu,
výroba jogurtu v jogurtovači,
domáci výroba kefíru,
domácí activia,
actimel.cz,
actimel výroba,
jogurtovač z lidlu,
domácí výroba actimelu,
výroba domáciho actimelu,
jak používat jogurtovač,
jak udělat aktimel,
actimel nebo kefír,
výroba actimel,
domácí jogurt v jogurtovači,
actimel živé jogurty,
výroba jogurtu
Komentáře (30)
http://ekonomika.idnes.cz/danone-musi-v-usa-zaplat...
Doporučuji při problémech (střevních) výrobek Biopron 9 Premium
Výroba domácího jogurtu spočívá v naočkování mléka jogurtovou kulturou.Jestli má v sobě živé kultury Actimel musí to fungovat také.
Pokus č . 1 : Pasterizoval jsem 1L domácího mléka.(z kupovaného to jde také—nemusí se pasterizovat)
Zchladil na 40 st
Přidal 1ks Actimel
Promíchal
Vlil jsem do termosky. (na netu to nalijí do malých nebo velké lahve a dají do peřin.Prostě je to jako u jogurtu.Je třeba držet stálou teplotu ,aby se Lactobacillus casei imunitass mohl rozmnožovat.)
Nechal pracovat Lactobacillus casei imunitass do rána
Ráno je mléko husté. Lactobacil se nefláká.
Přidal 2PL Glukopuru (Použil jsem Glukopur Extra ,který má v sobě 10 vitamínů.)
Pasterizované mléko –kvůli zředění.
Nějaké dochucovadlo..šťáva,marmeláda,jus.
Řádně promíchal
Dal do lednice
Průběžně pil.
Výsledek je velmi dobrý. Nečekejte,že vyrobíte chuťově stejný nápoj jako kupovaný, protože výrobce má normy a éčka ( když použijete šťávu s příchutí pomeranče tak je to ono). Nás norma neomezuje takže si připravíme hustotu a chuť která nám vyhovuje. Máme rádi sladší?? – přisladíme,máme rádi jahody?? –dáme jahody.Jde o to,že pijeme nápoj v kterém je Lactobacillus casei imunitass ,víme jak je starý a co v něm je.