Lahodné kremrole
Na první kousnutí křupavá, uvnitř však vláčná a plná cukrové náplně. Řeč je o božských kremrolích. Podle našeho receptu si je můžete snadno upéct i doma. Tukové těsto se peče na trubičkové formě a po upečení je plněno bílkovo-cukrovou náplní.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde asi 20 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 358 kJ / 4 149 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 69,11 g | 
| Tuky | 171,05 g | 
| Vláknina | 10,50 g | 
| Cholesterol | 472 mg | 
| Sodík | 746 mg | 
| Sůl | 1,65 g | 
| Sacharidy | 577,95 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Prosátou mouku promneme s nastrouhaným tukem (doporučuji ho dát na nějaký čas do lednice, aby se lépe strouhal), přidáme žloutek, ocet a studenou vodu. Těsto důkladně propracujeme, přikryjeme alobalem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.
	Krok 2: Poté ho rozválíme a nakrájíme na 2cm proužky. Jednotlivé proužky natočíme na plechové trubičky potřené tukem.
	Krok 3: Kremrole potřeme vajíčkem a dáme péct na vysokou teplotu asi na 15-20 minut. Upečené kremrole necháme vychladnout a vyndáme trubičky.
	Krok 4: Poté je plníme směsí z bílků ušlehaných v horké lázni za přidávání cukru.
	Krok 5: Na závěr necháme krém ztuhnout, ocukrujeme a podáváme.
Zveřejněno 21. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Lahodné kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXYV
Moje poznámka
					
				
Lahodné kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXYV
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							ty nejlepší kremrole recept, 
						
						
							kremlole, 
						
						
							nejlepší kremrole recept, 
						
						
							kremrole recept, 
						
						
							nejlepší kremrole, 
						
						
							recept na kremrole, 
						
						
							recept kremrole, 
						
						
							jak dlouho peceme kremrole, 
						
						
							nejlepší domácí kremrole, 
						
						
							nejlepší domácí kremrole, 
						
						
							kremrole, 
						
						
							pečeme kremrole, 
						
						
							kremrole ze ztuženého tuku, 
						
						
							nejlepší recept na kremrole, 
						
						
							recept na kremlole, 
						
						
							plechové trubičky na kremrole, 
						
						
							pravé kremrole, 
						
						
							recept na pravé kremrole, 
						
						
							domácí kremlole, 
						
						
							jak se dělají kremrole
						
					
						Suroviny:
						
							ocet, 
						
						
							tuk ztužený, 
						
						
							voda, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							bílek, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							tuk, 
						
						
							vejce
						
					
	
			
Komentáře (36)
Jj, takto by to mělo lépe "listovat"
než podle postupu, kde je uvedeno "Těsto důkladně propracujeme,..."
(toto těsto stačí péci při 190°C)
Jinak vypadají úžasně