 
		
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 305 kJ / 1 746 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 78,49 g | 
| Tuky | 149,69 g | 
| Vláknina | 13,41 g | 
| Cholesterol | 230 mg | 
| Sodík | 315 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 15,45 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mražené fazolky spaříme vroucí vodou, ve které je necháme cca 8 minut. Čerstvé musíme uvařit na skus, asi 10 minut. Ihned zchladíme ledovou vodou, aby zůstaly zelené.
	Krok 2: Fazolky a rajče rozmixujeme nebo rozsekáme na pyré. Já použila nástavec v mixéru na sekání zeleniny.
	Krok 3: Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme buď čerstvé nebo sušené bylinky – množství dle chuti a náplň promícháme.
	Krok 4: Do bůčku vyřízneme kapsu. Bůček ze všech stran i v kapse lehce osolíme, opepříme a naplníme směsí. Ovážeme provázkem nebo spíchneme jehlicemi.
	Krok 5: Na pánvi bez tuku bůček ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo a zpevnilo.
	Krok 6: Rozpálíme troubu na 200 °C.
	Krok 7: Cibuli nakrájíme na silnější plátky.
	Krok 8: Do pekáčku s rozpáleným sádlem vložíme bůček kůží dolů a obložíme cibulí.
	Krok 9: Povrch bůčku posypeme celým kmínem. Pečeme otevřené cca 15 minut. Polijeme asi 2x výpekem.
	Krok 10: Po této době snížíme teplotu asi na 180°C, k bůčku přilijeme cca 250 – 300 ml vývaru nebo vody,  (tekutina by měla jen lehce zatopit nejspodnější vrstvu masa), zakryjeme pekáč víkem nebo alobalem a pečeme dalších 50 minut. Poléváme výpekem, seškrabujeme i nepřipálený výpek ze stran pekáče.
	Krok 11: Pak bůček obrátíme kůží nahoru, ostrým nožem ji několikrát nařízneme  a pečeme ještě 20 minut zakryté. Pak víko sundáme a bez zakrytí ještě dopečeme do křupavé kůrčičky cca15 minut.
Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.
Zdroj z rodinné kuchařky
Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.
Zdroj z rodinné kuchařky
Zveřejněno 30. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Bůčková kapsa s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq27
Moje poznámka
					 
				
Bůčková kapsa s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq27
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Daňčí maso na víně
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 52 minutami
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 12 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 13 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 14 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 15 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 15 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 15 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 15 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 16 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bůčková kapsa, 
						
						
							otevřená kapsa z mletého masa, 
						
						
							bucek se pece kuzi nahoru, 
						
						
							jak na mražené fazolky aby zůstaly zelené, 
						
						
							recept na kaps z bůčku
						
					
						Suroviny:
						
							bůček bez kosti, 
						
						
							fazolky zelené, 
						
						
							rajče, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							tymián, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							vývar, 
						
						
							sádlo
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (9)