Bůčková kapsa s fazolkami

spagetka Kuchařka: spagetka

Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

500 g bůčku bez kosti
200 g zelených fazolek (já použila mražené)
1 masité rajské jablko
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
tymián
rozmarýn
celý kmín na povrch bůčku
vývar nebo voda na podlití
sádlo nebo jiný vhodný tuk na pečení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mražené fazolky spaříme vroucí vodou, ve které je necháme cca 8 minut. Čerstvé musíme uvařit na skus, asi 10 minut. Ihned zchladíme ledovou vodou, aby zůstaly zelené.

  2. Fazolky a rajče rozmixujeme nebo rozsekáme na pyré. Já použila nástavec v mixéru na sekání zeleniny.

  3. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme buď čerstvé nebo sušené bylinky – množství dle chuti a náplň promícháme.

  4. Do bůčku vyřízneme kapsu. Bůček ze všech stran i v kapse lehce osolíme, opepříme a naplníme směsí. Ovážeme provázkem nebo spíchneme jehlicemi.

  5. Na pánvi bez tuku bůček ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo a zpevnilo.

  6. Rozpálíme troubu na 200 °C.

  7. Cibuli nakrájíme na silnější plátky.

  8. Do pekáčku s rozpáleným sádlem vložíme bůček kůží dolů a obložíme cibulí.

  9. Povrch bůčku posypeme celým kmínem. Pečeme otevřené cca 15 minut. Polijeme asi 2x výpekem.

  10. Po této době snížíme teplotu asi na 180°C, k bůčku přilijeme cca 250 – 300 ml vývaru nebo vody, (tekutina by měla jen lehce zatopit nejspodnější vrstvu masa), zakryjeme pekáč víkem nebo alobalem a pečeme dalších 50 minut. Poléváme výpekem, seškrabujeme i nepřipálený výpek ze stran pekáče.

  11. Pak bůček obrátíme kůží nahoru, ostrým nožem ji několikrát nařízneme a pečeme ještě 20 minut zakryté. Pak víko sundáme a bez zakrytí ještě dopečeme do křupavé kůrčičky cca15 minut.

    Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
    Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.

    Zdroj z rodinné kuchařky

Poznámka

Při pečení bereme teplotu v receptu jako orientační. Řídíme se výhradně vlastní troubou, neb každá peče jinak.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůčková kapsa s fazolkami

Tématické fráze: bůčková kapsa otevřená kapsa z mletého masa bucek se pece kuzi nahoru jak na mražené fazolky aby zůstaly zelené recept na kaps z bůčku