Demi Glace
Demi Glace je silný vývar, který vaši kuchyni pozvedne na úplně novou úroveň. Silná, masová chuť propůjčí každému pokrmu punc dokonalosti. Vývar je potřeba dlouho táhnout na plotně, ale ta chuť stojí za to!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 189 kJ / 4 586 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 608,18 g |
| Tuky | 200,79 g |
| Vláknina | 18,85 g |
| Cholesterol | 1,00 g |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 4,10 g |
| Sacharidy | 51,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Demi Glace
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBXr
Moje poznámka
Demi Glace
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBXr
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 12 minutami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 8 minutami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
Tématické fráze:
demi glace,
demi glace recept,
příprava demiglas,
demiglas,
příprava demi glass,
omáčka demi glace recept,
demi glace recept pohlreich,
omáčka demi glace,
demi-glace,
demiglace,
demi glas,
demi glace pohlreich,
demi glass,
co je demi glace,
demi glase,
demi glas recept,
recept na demiglas,
omáčka demi glas,
omacka demi-glace recept,
demiglace recept
Suroviny:
kost telecí,
mrkev,
cibule,
celer řapíkatý,
pórek,
tymián čerstvý,
bobkový list,
olej olivový,
česnek,
víno červené,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (34)
Máte pravdu..., je to cítit
Upravil jsem v postupu i tady: http://www.labuznik.cz/recept/hovezi-vyvar-falesna...
Děkuji
Proč se tuk vyhazuje, když kosti při následném vaření ještě další tuk pustí? Já ho sloupnu do mrtě až z hladiny vývaru po jeho vychlazení...
Olivový olej??? Česnek? A dokonce celá palice??? No budiž, může bejt, každý podle svého gusty...
Ale 25´ při 170°C? To se ty kůstky stihnou tak akorát prohřát, ale ne opéct!
Já to dělal 2x v životě; pečeno bylo přes 200°C a skoro 2 hodiny a pak ještě se zeleninou slabou hodinu (podle barvy)
Pak jsem to hodiny nechal táhnout, ale na demi glace jsem to nedotáhl
Asi budu za barbara, ale už to nevyrábím. Stejného a levnějšího efektu lze dosáhnout kupovaným prefabrikátem v kostkách (zkusil jsem i to jakési želé v mističkách (od 2 výrobců) ale v obou případech to bylo pod psa)
Tož tak