Suroviny
Porce: 8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 655 kJ / 1 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 267,77 g |
Tuky | 41,17 g |
Vláknina | 14,44 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 901 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 31,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev si oloupeme a očistíme.
Krok 2: Kýtu na několika místech propíchneme ve směru vláken a do vzniklých otvorů vsuneme mrkve.
Krok 3: Pak do masa vetřeme sůl, špetku pepře a mletou papriku a necháme odležet (nechávám pár hodin, ale pokud není čas tak se nemusí).
Krok 4: V pekáčku si rozehřejeme máslo, vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev a cibuli, lehce orestujeme, přidáme připravené maso. Opečeme je ze všech stran (pozor na připálení papriky!) a podlijeme vlažným vývarem. Pekáček přiklopíme a vložíme ho předehřáté trouby na 175-180°C. Maso pečeme za občasného otáčení masa do měkka - maso dle potřeby podléváme.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme (vypečeme) na tuk, zasypeme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a necháme provařit (můžeme zahustit i jen moukou rozmíchanou ve vodě a dolít vývarem na požadované množství).
Krok 6: Provařenou šťávu přecedíme přes jemný cedník, dle potřeby dochutíme solí a špetkou pepře a necháme jí na mírném plameni aby nám pustila glanc (tuk).
Krok 7: Maso nakrájíme na porce, přelijeme hotovou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 6. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
Moje poznámka
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 12 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 12 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 12 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 7 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 9 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 10 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 10 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 11 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 12 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 13 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 14 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 14 hodinami
Tématické fráze:
kýta na mrkvi,
vepřová pečeně protýkaná,
kýta s mrkví,
vepřová kýta recepty pro začátečníky,
protýkání masa,
vepřová kýta recepty,
protýkaná vepřová pečeně,
vepřové s dušenou mrkví,
vepřové maso s dušenou mrkví,
vepřová kýta pečená v celku,
vepřová kýta použití,
vepřová kýta na paprice,
vepřové maso protýkané,
protýkaná hovězí pečeně,
vepřová pečeně z kýty,
pecena kyta s mrkvi,
protýkaná pečeně,
vepřová kýta mrkev,
kýta v mrkvi,
veprova kyta
Suroviny:
kýta vepřová,
mrkev,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
mouka hladká,
vývar
Komentáře (31)
Jen podotýkám, že kdo nemá rád dušenou mrkev, tak ať toto jídlo radši ani nezkouší. To ovšem není můj případ, takže hodnotím bodíkem.