Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 603 kJ / 3 012 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,18 g |
Tuky | 99,73 g |
Vláknina | 21,16 g |
Cholesterol | 700 mg |
Sodík | 2,57 g |
Sůl | 6,53 g |
Sacharidy | 385,93 g |
Postup přípravy
Do mouky smíchané se solí uděláme důlek.
Do něj nadrobíme droždí, které posypeme cukrem, zaliejeme třemi lžícemi vlažného mléka a zasypeme hladkou moukou.
Pak si oloupeme brambory (nejlépe uvařené den předem) a najemno je nastrouháme.
Když vzejde kvásek, přidáme vajíčka, mléko a brambory.
Promícháme, až vznikne kompaktní hmota, vytvoříme bochánek a přikryjeme jej pokličkou.
Těsto necháme asi hodinu na teplém místě kynout. Krok 2: Brynzová směs:
Mezi tím vidličkou rozmačkáme brynzu, přidáme kysanou smetanu, kopr a sůl podle chuti (- každá brynza je jinak slaná, někdy není vůbec potřeba dosolit, tak pro jistotu ochutnejte).
Směs uložíme do lednice. Krok 3: Tvarování a smažení lívanečků:
Na vál pomoučený hladkou moukou dejte asi 4 lžíce vykynutého těsta a posypejte je moukou i z vrchní strany.
Pak válečkem vytvořte ovál o tloušťce asi 1,5 cm.
Skleničku o vhodném průměru si "namočte" do hladké mouky a vykrajujte kolečka. Ta vkládejte do středně vyhřátého oleje na lívanečník nebo na pánev.
Smažte po obou stranách dozlatova.
Hotové lívanečky pokládejte do mísy vyložené papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečený tuk.
Lívanečky podávejte horké i studené se lžičkou brynzové směsi, ozdobené snítkou kopru.
Zveřejněno 11. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové lívance s koprovou brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVNJ
Moje poznámka
Bramborové lívance s koprovou brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVNJ
Nejnovější recepty
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Trdelník...maxi
veverka30 před 49 minutami
Kapustová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Kedlubnová polévka s vejcem
Sylvicka před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
Alenas23 před 2 hodinami
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 před 3 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 4 hodinami
Nejlepší špenát
Danavoldrichova před 4 hodinami
Přílohový salát z opečených brambor
RadkaD. před 4 hodinami
Nakládané vepřové řízky
RadkaD. před 5 hodinami
Květákové bramboráčky
RadkaD. před 5 hodinami
Tématické fráze:
z ceho je brynza,
recepty z brynzy,
brynza,
slane livance s bramboy,
slovenské lívance,
bramborové lívance slané,
recept na lívance,
brynzové lívance recept,
bryndza recepty,
brynza recepty,
recepty brynza,
recepty s brynzou,
livanec s uzeninou,
brynza recept,
brynzove těsto,
recept z tofu podle polhreicha,
tofu lívance,
lívance z bramborového těsta slané,
brynzové pirohy koprová omáčka,
vařené brambory - lívance
Suroviny:
mouka hrubá,
brambory,
vejce,
mléko,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
olej,
brynza,
kopr,
smetana zakysaná,
sůl
Komentáře (69)
Ja som sa odvolával na jej program, ktorý mozno nie je známy v Cesku. Medzi známymi televíznymi kuchármi je velmi uznávaná a popisovala bryndzu (bielu, bez papriky, pretoze ju tam mala a dávala ochutnat) ako rakúsky syr s názvom Liptauer Käse. Ze Google to tak nepíse, to nechce povedat, ze to je Biblia a je to sväté. Tiez získava informácie len od ludí alebo encyklopédií, ktoré napísali ludia.
Opakujem, odvolával som sa na Saru Wiener a neporovnával som to s nicím. Mna sa dotklo, ze bryndzu, jediný autoktónny slovenský syr predstavila ako rakúsky.
Rozhodně přínosnější než to, co tu ffčééra před půlnocí předvádělo pár zoufalců...
"Liptauer Käse"?
Dal jsem odkaz a nepremáva...
Kdo chce, at zadá název do Google a na obrázcích uvidí sám co to je
Ne snad že bych kvůli tomu nespala, ale pak i zamrzí, když čtu komentáře z poslední doby. Moc bych jejich autorům přála, aby taky našli něco, do čeho vloží svou lásku, čas i energii, zkrátka něco, co je bude bavit a těšit a z čeho bude mít třeba užitek i někdo jiný