Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 603 kJ / 3 012 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,18 g |
Tuky | 99,73 g |
Vláknina | 21,16 g |
Cholesterol | 700 mg |
Sodík | 2,57 g |
Sůl | 6,53 g |
Sacharidy | 385,93 g |
Postup přípravy
Do mouky smíchané se solí uděláme důlek.
Do něj nadrobíme droždí, které posypeme cukrem, zaliejeme třemi lžícemi vlažného mléka a zasypeme hladkou moukou.
Pak si oloupeme brambory (nejlépe uvařené den předem) a najemno je nastrouháme.
Když vzejde kvásek, přidáme vajíčka, mléko a brambory.
Promícháme, až vznikne kompaktní hmota, vytvoříme bochánek a přikryjeme jej pokličkou.
Těsto necháme asi hodinu na teplém místě kynout. Krok 2: Brynzová směs:
Mezi tím vidličkou rozmačkáme brynzu, přidáme kysanou smetanu, kopr a sůl podle chuti (- každá brynza je jinak slaná, někdy není vůbec potřeba dosolit, tak pro jistotu ochutnejte).
Směs uložíme do lednice. Krok 3: Tvarování a smažení lívanečků:
Na vál pomoučený hladkou moukou dejte asi 4 lžíce vykynutého těsta a posypejte je moukou i z vrchní strany.
Pak válečkem vytvořte ovál o tloušťce asi 1,5 cm.
Skleničku o vhodném průměru si "namočte" do hladké mouky a vykrajujte kolečka. Ta vkládejte do středně vyhřátého oleje na lívanečník nebo na pánev.
Smažte po obou stranách dozlatova.
Hotové lívanečky pokládejte do mísy vyložené papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečený tuk.
Lívanečky podávejte horké i studené se lžičkou brynzové směsi, ozdobené snítkou kopru.
Zveřejněno 11. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové lívance s koprovou brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVNJ
Moje poznámka
Bramborové lívance s koprovou brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVNJ
Nejnovější recepty
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Cuketové krokety
Přidáno před 3 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno před 15 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Líné koláče
Přidáno 18. 8. 2025 05:03:01
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Nikaba před 28 minutami
Klasické palačinky
Zbynek Hladik před 34 minutami
Italská čočková polévka
poirotka před 1 hodinou
Dršťková polévka z předvařených drštěk
OstapBender před 2 hodinami
Ostružinový koláč s tvarohem
Kopici před 2 hodinami
Koláč s blumami a mandlovou drobenkou
DVJU7 před 4 hodinami
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 11 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 11 hodinami
Rajská omáčka
Jirka6363 před 12 hodinami
Drobenka na koláč
david.kroupa před 13 hodinami
Tématické fráze:
z ceho je brynza,
recepty z brynzy,
brynza,
slane livance s bramboy,
slovenské lívance,
bramborové lívance slané,
recept na lívance,
brynzové lívance recept,
bryndza recepty,
brynza recepty,
recepty brynza,
recepty s brynzou,
livanec s uzeninou,
brynza recept,
brynzove těsto,
recept z tofu podle polhreicha,
tofu lívance,
lívance z bramborového těsta slané,
brynzové pirohy koprová omáčka,
vařené brambory - lívance
Suroviny:
mouka hrubá,
brambory,
vejce,
mléko,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
olej,
brynza,
kopr,
smetana zakysaná,
sůl
Komentáře (71)
Ja som sa odvolával na jej program, ktorý mozno nie je známy v Cesku. Medzi známymi televíznymi kuchármi je velmi uznávaná a popisovala bryndzu (bielu, bez papriky, pretoze ju tam mala a dávala ochutnat) ako rakúsky syr s názvom Liptauer Käse. Ze Google to tak nepíse, to nechce povedat, ze to je Biblia a je to sväté. Tiez získava informácie len od ludí alebo encyklopédií, ktoré napísali ludia.
Opakujem, odvolával som sa na Saru Wiener a neporovnával som to s nicím. Mna sa dotklo, ze bryndzu, jediný autoktónny slovenský syr predstavila ako rakúsky.
Rozhodně přínosnější než to, co tu ffčééra před půlnocí předvádělo pár zoufalců...
"Liptauer Käse"?
Dal jsem odkaz a nepremáva...
Kdo chce, at zadá název do Google a na obrázcích uvidí sám co to je