Játrová paštika, domácí
Domácí játrová paštika působí složitě, ale zvládnete ji bez stresu. Stačí trochu času, kvalitní suroviny a odměnou vám bude jemná, nadýchaná paštika plná chuti, která se hodí na pečivo k snídani i jako pohoštění pro návštěvu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 623 kJ / 2 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,72 g |
| Tuky | 148,32 g |
| Vláknina | 6,20 g |
| Cholesterol | 3,36 g |
| Sodík | 938 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 72,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra omyjeme, vložíme do misky a zalijeme mlékem. Necháme je několik hodin namočená a pak je odblaníme.
Krok 2: Slaninu pokrájíme a v kastrole s nepřilnavým dnem vyškvaříme.
Krok 3: Vsypeme jemně pokrájenou cibulku, necháme ji zpěnit a zesklovatět. Pak ji odstavíme a necháme zchladnout.
Krok 4: Pokovinu másla necháme rozpustit a prochladnout. Zchladlé ho pak v mixéru rozšleháme se žloutky.
Krok 5: Přidáme pokrájená játra, slaninu s cibulkou, na kousky nakrájené kuřecí maso, koření a strouhanku. Osolíme, opepříme, ochutíme alkoholem a vše umixujeme na jemnou hmotu.
Krok 6: Včas zapneme nahřát troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu lehce vymažeme máslem a vyložíme ji plátky slaniny.
Krok 7: Masovou směs nalijeme do tří čtvrtin formy. Formu vložíme do pekáče s vodou, která by měla sahat asi do poloviny formy. Pečeme v předehřáté troubě ve vodní lázni asi hodinu a půl.
Krok 8: Vychladlou paštiku zalijeme zbytkem másla a necháme v chladu ztuhnout.
Zveřejněno 26. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika, domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YBJW
Moje poznámka
Játrová paštika, domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YBJW
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 4 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 5 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 19 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 minutami
Jablkový závin
Lucy27 před 1 hodinou
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 1 hodinou
Moji utopenci
marky79 před 2 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 2 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 4 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 4 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 5 hodinami
Tématické fráze:
játrová paštika ládi hrušky,
játrová domácí paštika recepty,
domácí játrová paštika,
domácí paštika podle hrušky,
lada hruska jatrova pastika,
domácí játrová paštika ládi hrušky,
recept na domácí játrovou paštiku,
jatrová paštika podle ládi hrušky,
paštika ládi hrušky,
kuřecí paštika ladí hrušky,
paštika z kuřecích jater od ladi hrušky,
játrová paštika,
recept na domací paštiku,
játrová paštika od ládi hrušky,
recepty ládi hrušky játrová paštika,
paštika z kuřecích jater láďa hruška,
domací jatrova pastika recept,
játrová paštika z kuřecích jater podle ladi hrušky,
játrová paštika láda hruška,
hruška játrová paštika
Suroviny:
játra kuřecí,
mléko,
slanina,
slanina,
cibule,
žloutek,
máslo,
maso kuřecí,
koření,
strouhanka,
koňak,
sůl,
pepř mletý,
šalvěj
Komentáře (18)
Díky za nabídku
Já jsem si zatím ještě na žádnou domácí paštiku netroufla