Vepřové koleno jedna báseň
Klasické pečené vepřové koleno se těší velké oblibě zejména v hospodách. Chcete si ho připravit doma a povznést ho na vyšší úroveň? Vykostěte ho, zarolujte a upečte s cibulí a pivem. Výborně chutná teplé i studené.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 440 kJ / 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,25 g |
Tuky | 0,95 g |
Vláknina | 25,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 55,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno vykostíme, předtím ho můžeme předvařit.
Krok 2: Francouzskou hořčici, rozmačkaný česnek a 100 ml piva smícháme. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 3: Vykostěné koleno jemně naklepeme a osolíme.
Krok 4: Následně potřeme připravenou směsí, zavineme, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme do pekáče.
Krok 5: Dno pekáče podsypeme hustě jemně nakrájenou cibulí. Zalijeme přibližně 200 ml piva a na to pak položíme roládu. Dáme na cca 90 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Zveřejněno 14. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové koleno jedna báseň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVvA
Moje poznámka
Vepřové koleno jedna báseň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVvA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 17 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 17 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 18 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso na mrkvi
JitulinaK před 10 minutami
Dušené zelí
rimul@email.cz před 15 minutami
Cuketový perník
Raslik před 38 minutami
Vepřové kostky se smetanou
Zdenislavka před 1 hodinou
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 2 hodinami
Václavkový guláš
Sahula před 2 hodinami
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 2 hodinami
Guláš z václavek
Sahula před 2 hodinami
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 2 hodinami
Tématické fráze:
vepřové koleno nejlepší recepty,
uzené koleno nejlepsi recept,
vepřové koleno recepty,
nejlepsi pecene koleno,
recept na výborné vepřové kolena,
pečené koleno na pivu,
jak udělat vepřove koleno,
vykosteni veproveho kolena,
uzené vepřové koleno nejlepší recepty,
vykosteni kolena,
nejlepší pečené vepřové koleno,
nejlepší pečené uzené vepřové koleno,
nejlepší vepřové koleno,
vepřové koleno,
vykoštěné koleno,
nejlepší pečené vepřové koleno na zelí,
vepřové koleno recept,
vykoštěné vepřové koleno,
vykoštění kolene,
vyborne veprove koleno
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
česnek,
hořčice francouzská,
pivo světlé
Komentáře (27)
tento recept jsem četl asi takto ...koupil jsem koleno..ovařil jsem ho...vykostil jsem ho...zabalil jsem ho a pak upekl a snědl...kde jsou množství...teploty a časy..
Koleno se ještě dá... , ale já jsem kdysi na "Nadívané modenské nožičky" vykosťoval syrové vepřové paprčky. Tak to tedy bylo maso
No, víckrát jsem to už nezopakoval...
Zabudnite, že čítate recept.
Čo to bude znamenať?
Že už sa nikdy na nohy nepostavíte!
Skúste vypustiť len to nevhodné slovo "si".
Kolena předvaříme...