Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 182 kJ / 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,23 g |
Tuky | 32,24 g |
Vláknina | 18,62 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 623 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 69,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky (kromě rajčat), vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme světlou jíšku (z másla a mouky) a přidáme do polévky.
Krok 2: Vložíme oloupaná a na kousky nakrájená rajčátka, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a vlijeme hrnek mléka se sýrem a necháme ještě 5 minut povařit. Nemáte-li hovězí vývar, můžete ho nahradit bujónovou kostkou.
Zveřejněno 2. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemný boršč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p4y
Moje poznámka
Jemný boršč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p4y
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 23 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 53 minutami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 1 hodinou
Křehký jablkový koláč
Theodora před 1 hodinou
Maková náplň
mismi před 1 hodinou
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 3 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 4 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 4 hodinami
Okurky nakladačky
Luigi před 5 hodinami
Dušená mrkev
Nelca.is.coo1-king před 6 hodinami
Marinované vepřové s mrkví
kometa před 6 hodinami
Tématické fráze:
boršč z králíka,
boršč z cukety,
smetanový boršč,
boršč z papriky,
boršč smetanový,
boršč cuketa,
borsc kralici,
klasický ruský boršč,
rychlý boršč,
boršč z vepřového boku,
recept borsc,
boršč mleko,
pravý ukrajinský bořčš recept vepřový bok,
boršč s cuketou,
boršč z králíka,
vaření-kapaní do polevky,
veprovy bok,
kapaní do polévky recept,
boršč polévky
Suroviny:
zelí,
fazolky zelené,
paprika čerstvá červená,
rajče,
cuketa,
vývar hovězí,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sýr strouhaný,
pepř,
sůl,
petrželka
Komentáře (8)
spagetka: