Květáková pizza bez výčitek

varousove Kuchařka: varousove

Dietní recepty , Bezlepkové, Redukční 5 názorů

Suroviny

Těsto:
1 květák
1 vejce
hrnek nastrouhaného sýra (eidam, mozzarella, parmazán…)
2 stroužky česneku
bylinky (majoránka, bazalka, oregáno, tymián…)
sůl
pepř
Náplň:
rajčatový protlak
žampiony
paprika
kukuřice
olivy
šunka nebo opečené kuřecí maso
sýr na posypání (mozzarella se krásně rozteče)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák krátce povaříme v osolené vodě, pořádně scedíme ( tenhle bod je důležitý, když bude těsto moc mokré, bude se rozpadat) a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté přidáme další ingredience na „těsto“ a opět rozmixujeme. Nebojte se pořádně hmotu osolit, jinak bude dost mdlá a bez chuti.

  2. Těsto nahrneme na plech s pečícím papírem (který je ještě pomazaný olejem) a rovnoměrně rozvrstvíme. Plech dáme do trouby rozehřáté na 200°C a pečeme dokud povrch nezezlátne a nezpevní se (necelá hodina).

  3. Potom plech vyndáme, těsto poklademe směsí, kterou máme nejraději, a vrátíme do trouby. Pečeme asi dalších 20 minut, dokud se všechno pěkně nezapeče.

Poznámka

Při porcování a nandavání si dávejte pozor na pečící papír, mně se dost rozmočil a „šel“ i s pizzou. U nás doma měla tato pizza úspěch, ale podotýkám, že italská pizza je někde jinde. Ale tu přece nemůžete mít k večeři…Tato pizza je také ideální pro celiaky a ty, co drží dělenou stravu!

Mé další recepty naleznete zde: https://varousove.wordpress.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 139 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květáková pizza bez výčitek

  • Ieve89 Ieve89

    Fakt "super" recept. po více než hodině pečení z toho stále byla nekompaktní kejda, kterou jsem následně seškrábla z papíru...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • chocolate chocolate

    hosta: Ted jsi mi pripomela tu tvou celerovou s mandlemi:yes:, ta je u me doposud neprekonana.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Ja podobne delavam brokolicovou. Aby testo nebylo mokre, pridavam lzici jemne mletych ovesnych vlocek. Ale to uz zase nepujde do delene stravy:-*. Pizza "testo" jde pak tence rozetrit a po prvnim zapeceni i obratit a opect z druhe strany. Staci pak pect cca 10-15 minut z kazde strany.
    Stejne mam vyzkouseno i na crisp taliri v MW.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Dělám často, lepší než "jen" scedit, je vymačkat rozmixovanou hmotu v utěrce, pak stačí základ péci deset minut:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kvetakova pizza pizza z květáku kvetakova pizza recept piza z květáku květáková pizza low carb květáková piza těsto na pizzu z květáku květákové těsto květákové těsto na pizzu pizza s květáku květáková pizza vegan recept na květákovou pizzu květákové těsto na pizzuz květáková pizza bez mouky low carb kvetakova pizza lowcarb recepty květákové těsto na pizzu recept pizzove testo z kvetaku low carb pizza z květáku ketakova pizza recept