Italská panacota
Elegantní dezert jako z luxusní italské kavárny, to je lahodná panna cotta. Smetana, želatina a trocha cukru stačí k tomu, aby jste doma vykouzlily dokonalý a osvěžující dezert, který se skvěle doplňuje s ovocem či karamelem.
Suroviny pro 1 dávka
forma na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 506 kJ / 360 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Želatinu připravíme podle návodu na obalu (necháme ji nabobtnat ve vlažné vodě).
Krok 2: Do kastrolu nalijeme smetanu a Ramu Cremefine. Přidáme cukr a zahřejeme na zhruba 80 °C. Ze smetany se začne kouřit, ale nevaří se.
Krok 3: Poté teplotu stáhneme na minimum a pomocí metly vmícháme scezenou nabobtnalou želatinu. Nešleháme a hmotu nevaříme!
Krok 4: Hmotu ihned nalijeme formy vypláchnuté studenou vodou (biskupský chlebíček, srnčí hřbet nebo jiná vhodná forma). Necháme vychladnout. Dáme ztuhnout do lednice nejméně na 6 hodin.
Krok 5: Vychlazenou panna cottu vyklopíme z formy a servírujeme. Zdobíme horkou ovocnou omáčkou, karamelem nebo čerstvým ovocem.
Zveřejněno 21. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italská panacota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNRW
Moje poznámka
Italská panacota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNRW
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 4 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 5 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 7 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 8 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 4 minutami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 3 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 3 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 5 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 5 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 5 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 6 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 6 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 7 hodinami
Tématické fráze:
pana cota,
panakota recept,
panacota s ovocem,
jak se dělá panacota,
dezert panacota,
s italem v kuchyni panacota,
panakota,
panakota recept italský,
vanilková panacota,
domácí panacota,
panaccota,
recept na panakotu,
pana cota recept,
recepty pana cota,
panetone,
recept na pana cota,
recept pana cota,
recept panakota,
panagota,
panakota dezert recept
Suroviny:
rama cremefine,
smetana ke šlehání,
cukr krystal,
želatina,
ovocná omáčka,
topping karamelový,
ovoce
Komentáře (28)
Babica hadr!!! Jen pri pomysleni na panna cottu z roztlineho tuku mi beha mraz po zadech..
Taky jsem ho dvakrát pekla - nádherně voňavé a lehounké
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=705
Eli, moc pěkný recept.
http://www.news-email.cz/makro/czview.php?aid=380&...