Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 519 kJ / 3 709 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,81 g |
Tuky | 194,10 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 5,34 g |
Sůl | 13,28 g |
Sacharidy | 416,48 g |
Postup přípravy
Příprava začíná den předem. Pokud chcete croissanty na večeři začínáme také večer přípravou kynutého těsta. Krok 2: Těsto připravíme klasicky nebo za pomoci pekárny. Nenecháme kynout, zabalíme do mikrotenového sáčku - většího a vložíme do lednice. Krok 3: Ráno si připravíme 220 g másla rozkrájeného na plátky. Těsto vyválíme na velký obdélník a poklademe plátky másla. Přeložíme do tvaru obálky. Opět rozválíme a přeložíme. A ještě jednou, rozválíme a přeložíme. Krok 4: Složené těsto vložíme opět do sáčku a dáme do večera do lednice.
Večer rozdělíme na polovinu a vyválíme delší obdélník a z každého pak asi 14 trojúhelníkových klínků. Plníme podle chuti. Pečeme na 180°C asi 13 minut.
Zveřejněno 25. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ywK
Moje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ywK
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 4 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 16 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 21 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 46 minutami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 48 minutami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 2 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 3 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 5 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 14 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 16 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 16 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 16 hodinami
Tématické fráze:
croissant,
crosaint,
croissant recept,
croissanty z domácí pekárny,
recept na croissanty,
croissant se šunkou a sýrem,
croassant,
recept na croissant,
croissant z domácí pekárny,
crossiant,
croissanty na slano,
croissant se šunkou,
croissanty se sýrem,
croisant,
croissanty,
croissant se syrem,
croissanty recept z pekárny,
croassan,
recept croissant,
croissant z pekárny
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
sůl,
mléko,
kvasnice sušené,
máslo,
Komentáře (10)
Nikomu to neříkejte, ale já taky nemám všechny jako ty na fotce....
Ale určitě nesmí být moc tuhé, nešlo by pak s máslem překládat.