Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý koláč s jablky a pomerančem

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sidera

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto rozbalíme na plech. Na těsto nakrájíme oloupaná jablka a jeden pomeranč. Posypeme žmolenkou, pečeme na 180°C asi 20 minut.

Zveřejněno 29. 11. 2009

Poznámka autorky sidera

Za pomoci již hotových těst jdou vytvořit moučníky velmi rychle i když je pravda, že domácí jsou chutnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLpV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLpV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Michelle 7. 4. 2010 11:26
:-K :yes: Bodík!:-):-):-)

Já jsem také ještě neviděla polotovar kynutého těsta:-O V každém případě je dobře, že tu recept z něho je. Určitě pomůže těm, kteří si chtějí usnadnit práci a čas. Třeba muži, kteří neví, jak na to, mohou překvapit koláčem svoji polovičku nebo sebe:-) Já sice těsto zadělávám, ale jako zvědavá ženská asi mi to nedá a vyzkouším i toto :-) Bodík za tip:yes:6.

No u nás to těsto prodávají v Globusu;-)a už jsem ho měla a je dobré:-pvýhoda pro pracující,ušetří čas a dá se jíst:-D:-Dmám vyzkoušeno;-) a jinak,koláč se mi líbí:-Dtakové můžeme:yes::yes:posílám bodíka:yes:

Mňááám! To bych si dala. Ale bohužel neumím péct(je mi 14:-K ).....:no::-// Ta buchta vypadá strašně lákavě!! A ten cukr, kterým jsi to posypala - no, já řeknu mamce a ta ji MOŽNÁ upeče!!! Ještě jednou MŇAM!!!!!!!:-*:-*:-*:-*;-):-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Terezo, lákavý asi jak pro koho. Mně se moc líbí, a právě ta kombinace s pomerančem. Zkus si ho nejprve upéct,ochutnej a pak kritizuj.
dávám bodík:yes:
sidero, necháváš těsto na plechu kynout?
Také jsem netušila, že existuje něco takového jako polotovar kynutého těsta a ráda bych věděla, co výrobce s těstem dělá, aby při přepravě a v obchodě dál nekynulo. Samotné udržování v chladu asi moc nepomůže, vždyť jsou i těsta, která se dávají přes noc kynout do ledničky nebo do studené vody(podvodnice).
Díky za informaci, třeba někdy zkusím, až mě bude tlačit čas.

terezo, to je žmolenka, no a náhodou kombinace jablek a pomeranče vypadá dobře:yes:

No, nevypadá to moc lákavě, neboť na tom je cukr krystal a ten pomeranč- tak je také divnej.

Já jsem v tomto případě množství surovin spíš odhadovala. Jablek tak, aby těsto po upečení nebylo moc mokré, žmolenky podle druhu jablek, aby to nebylo moc sladké - asi 5 lžíc mouky, 3 lžíce cukru a 8dkg másla. Kupované těsto jsem chtěla vyzkoušet - domácí je určitě chutnější, ale také vydatnější a příprava na půl dne. :-S

maris...sidera je rozumna....zas si nemas preco sypat popol na hlavu...mozno nam chcela ukazat, ze uz existuje aj v nasich obchodoch nieco ako polotovarove kysnue cesto....ale s tou drobenkou mas pravdu...co povies sidera ;-)

vybusna - to máš asi pravdu, ale listkové těsto snad už doma ani nikdo nedělá. Sidero, omlouvám se za svoji poznámku, ale ono toho dnes bylo víc a už jsem nevydržela. Máš tu jinak bezvadné recepty, tak promiň.:-K Možná, že bys mohla doplnit kolik mouky, másla a cukru na drobenku, hned by to bylo lepší;-):-)

sidero - vypadá to moc pěkně, když budu spěchat, ráda ozkouším toto těsto ;-) díky za tip

znovu som sa vratial a premyslam, ze voci sidere je to predsa len mozno nespravodlive...ked niekto robi zavin z listkoveho cesta, tak sa tiez nikto nerozrusuje, ze sa kupi polotovar...no...citim sa rozpoltena ;-)

Drahulin, Billu tady máme, ale víš co:-?já bych si raději udělala své DOMÁCÍ;-)holt domácí je domácí;-)

sidera...ty si kucharka skusena ..uznavam...z tvojho kolaca som si osobne zobrala napad s jablkami a pomarancom....nuz ale mam vyhrady ako maris....myslim, ze si kludne mohla radsej vlozit svoje kysnute cesto ,ktore urcite vies a do poznamky napisat, ze sa da pouzit aj polotovar.

Další dnešní "recept - nerecept" :no:;-(

Bibinko, u nás ho mají třeba v Bille nebo v Tescu.

Jani, z toho si nic nedělej, já taky nee a člověk nemusí vidět úplně všechno žejo:-D Vypadá to hezky a bude to i dobrý. Sidero, dávám ti bodíka:yes:

Přiznám se, že jsem ještě neviděla polotovat kynutého těsta:-O To jsou teda vymoženosti!!:-O

Tématické fráze:
kynutý koláč s jablky, buchta s pomerančem, kynuté buchty s jablky, kynuté koláče s jablky, koláč s pomeranči, moučník s pomeranči, jablková koláč s pomerančem, moučník s pomerančem, kynuté koláčky s jablky, moučníky s pomerančem, buchta s pomeranči, kynutá buchta s jablky, pomeranč kolač, kolac s jablky, kynute kolače plněné jablkem, moučníky s pomeranči, pečeme s pomeranči, buchta s jablky a pomerančem, kynuté koláče plněné jablky, kynuté jablkové buchty

Suroviny:
těsto kynuté, jablko, pomeranče, mouka, cukr písek, máslo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu