Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin z bramborového těsta plněný masem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez času na uvaření brambor

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez času na uvaření brambor)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 193 kJ /
2 436 kcal
Bílkoviny168,34 g
Tuky35,04 g
Vláknina29,70 g
Cholesterol 718 mg
Sodík 6,92 g
Sůl16,92 g
Sacharidy348,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zbylé maso umeleme nebo jemně usekáme (pokud je maso hodně libové, spojte ho bešamelem, aby náplň nebyla suchá). Krok 2: Slaninu nakrájenou na kostky rozpečeme a usmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli. Krok 3: Smícháme s masem, dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Promícháme s ostatními ingrediencemi na těsto, na pomoučněném válu rozválíme, rozetřeme náplň a zatočíme do závinu, smáčkneme konce, aby náplň nevypadla. Krok 5: Můžeme zabalit do aviváží NENAVONĚNÉ utěrky nebo fresh fólie, zavázat konce a vařit v kastrolu nebo pekáčku ve vodě asi 25-35 minut. Já jsem udělala několik menších závinů a vařila v páře vždy 20 minut. Krok 6: Uvařené záviny rozkrájíme nití na plátky, upravíme na talíře, posypeme opraženou strouhankou a podáváme se špenátem, dušeným kysaným zelím nebo zelným salátem.

Zveřejněno 22. 11. 2014

Poznámka autorky zizala

Klasika, aneb co se zbylým pečeným masem :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vkp5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vkp5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mouchax1: Děkuji za vyzkoušení receptu a hezkou fotku :-K:yes:

blanca.xy: :-) nám zase chutná víc ta smažená cibulka.

Do náplně nedávám cibuli, ale přidávám lžíci plnotučné hořčice, je to mnohem chutnější.

maris: Budu ráda, když někdy vyzkoušíš :-)
K závinu vařím kysané zelí nebo dělám salát z něj, který máme raději. Často plním bramborové těsto místo masa - špenátem, Merylas psala o náplni z mrkve, ale ta by u nás doma asi neprošla :-8:-(

zizala:Jaruško, hned bych si dala:-p. Takhle ho dělala maminka, k tomu taky špenát. Já jsem ještě nezkoušela, mám pocit, že by se mi to zákonitě muselo rozpadnout:-)). Až dostanu odvahu, tak podle Tebe zkusím;-)

Merylas: Já dělávám nejčastěji se špenátem. Poslední roky vařím takové věci v páře, mám jistotu, že mi nic neuteče do vody :-) Ale ta fólie by tomu taky zabránila skvěle :yes:
Děkuji za milé komentáře :-K

Dělávám hlavně s uzeným masem a taky tou cibulkou. Těsto rozválím na fólii, pak s její pomocí stočím a taky v ní vařím. Buď na páře nebo ve vodě. Aby fólie neklouzala na pracovní desce stolu, tak ji mírně navlhčím. Naposledy jsem dělala přílohový rolovaný knedlík s mrkví. Přidávám +3;-):yes:

jarda Kadic: :-)):-)) Normálně aviváž příjemně voní, ale ve spojení s jídlem je to hrůza, taky to znám :-8 Díky za komenář :-)

Vypadá zajímavě, uložil jsem si, aby, až přijde ten Němec,co mí všechno schovává, neměl šanci:yes::yes::-)) A o té utěrce bych mohl vyprávět,když byla mamča jednou aktivní a utěrku,v které vařím knedle, šoupla do pračky s jiným prádlem:-)):-)):-)):-))

Tématické fráze:
bramborový závin s uzeným, závin z bramborového těsta, bramborový závin plněný uzeným, bramborový závin se špenátem, bramborový závin z uzeným, bramborový závin s uzeným masem, bramborový závin s uzeným masem, bramborové těsto, recepty z bramborového těsta, bramborovy zavin, plněný bramborový závin, závin z bramborového těsta se zelím, zavin z bramboroveho testa s uzenym, závin s bramborového těsta s uzeným, co se zbylým pečeným masem, bramborové závitky s masem, bramborový závin plněný špenátem, závin z bramborového těsta se špenátem, bramborovy.zavin, špenát v bramborovém závinu,recept

Suroviny:
brambory, vejce, sůl, krupice, mouka hrubá, maso, cibule, slanina, sůl, pepř, strouhanka, zelí kysané

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu