Bramborový závin s kysaným zelím

tejaja Kuchařka:

Bramborová jídla 3 názory

55

Suroviny

500 g ve slupce uvařených brambor
150 g hrubé mouky
50 g krupice
1 vejce
sůl
slanina
cibule
Nádivka:
300 g kysaného zelí
50 g másla
300 g klobásy (nebo vařeného uzeného masa)
1 stroužek česneku
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu vyžmýkame a na podusíme na masle.

  2. Pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme.

  3. Klobásu alebo mäso pomelieme a vmiešame do kapusty.

  4. Zemiaky ošúpeme, prelisujeme a s múkou, krupicou, soľou a vajcom vypracujeme cesto.

  5. Zemiakové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik hrúbky 1 cm. Naň rozotrieme plnku a zvinieme.

  6. Závin zabalíme do vlhkého obrúska, konce dobre zviažeme špagátom a vo vode vo väčšej nádobe 30 min varíme.

  7. Potom závin vybalíme z obrúska, režeme na plátky asi 2 cm hrubé.
    Podávame poliate rozpraženou slaninou s cibuľou a zeleninovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový závin s kysaným zelím

  • eva eva(neregistrovaná)

    vyzkousim hned zitra!:-p:

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tyhle šneky mám moc ráda.

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    taky dělávám, je to výborné dávám 1

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: závin se zelím slaný bramborový závin závin z kysaného zelí kynutý bramborový závin závin ze zelí škvarkový závin závitky s kysaným zelím spekane knedliky s kysanym zelim závin zelí závin se zelím a škvarkama závin se zelím a bramborem bramborovej zavin závin s bramborama a zelím bramborak se zelim a skvarkami bramborový salát s kysanym zelím závn se zelím bramborové knedlíky s kysaným zelím škvarkový závin se zelím závin ze zelím bamborový závin

Zapomněl/a jsem heslo