Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové šišky s karamelem

Křehké, nadýchané sněhové šišky spojené sladkým karamelem se rozplývají na jazyku. Toto cukroví je elegantním doplňkem sváteční tabule, který potěší nejen oči. Připravte si delikatesu, která oslní každého milovníka chuťově dokonalých sladkostí.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 20 min

65 min (45 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 866 kJ /
1 402 kcal
Bílkoviny44,90 g
Tuky95,10 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy81,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do bílků přidáme špetku soli nebo pár kapek citronové šťávy a ušleháme hustý sníh. Krok 2: Cukr rozehřejeme v hrnci se silným dnem na karamel. Když zežloutne tak na něj nalejeme 3 lžíce teplé vody (pozor prská) a necháme rozvařit. Pak horký rozvařený karamel pomalým pramínkem lejeme do sněhu a tak minutu ještě šleháme. Krok 3: Necháme asi 10 minut chladnout a pak nabíráme lžičkou kousky sněhu a obalujeme v mandlích nebo oříšcích nakrájených na plátky (nejlépe opražených). Pomocí nože nebo dvou nožů tvarujeme asi 3-5 cm dlouhé šištičky a dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 50 °C, pečeme - spíše sušíme asi 10 minut, pak zvýšíme na 100 °C a sušíme, až jdou odlepit od papíru. Krok 5: Ideálně necháme ve vyhřáté vypnuté troubě přes noc. Krok 6: Uchováváme v suchu, můžeme i v teple. V žádném případě ne např. na balkoně, mohly by se rozmočit.

TIP: Krokant - dokonale křupavá karamelová pochutina s mandlemi

TIP: Jak péct sněhové pečivo - rady a tipy

Zveřejněno 23. 12. 2008

Poznámka autorky Hella

Tato úprava - zalití hotového sněhu cukrovým rozvarem - nahrazuje pracné šlehání sněhu nad párou. Místo mandlí, můžete použít nakrájené lískové ořechy na plátky. Místo šišek, můžeme tvořit jen hrudky - je to jednodušší.

Pokud si z nějakého důvodu netroufáte na karamel, jen rozvařte vodu s cukrem až začne houstnout jako sirup a pak tento cukrový rozvar pomalu pramínkem nalijte do ušlehaného sněhu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové šišky s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6mO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové šišky s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6mO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Ako mi toto mohlo uniknúť?!+

Dávám jedničku, už od pohledu moc hezké cukrovíčko, hezká fotka. Ukládám do oblíbených.
Hezké vánoce.

Tématické fráze:
vánoční cukroví s karamelem, cukroví s karamelem, sníh s cukrovým rozvarem, sněhové cukrový, jak ušlehat sníh nad párou, ořechové karamelové hrudky, ořechová šiška, sněhové pusinky s karamelem, vanocni cukrovi sisky, pečeme s karamelem, šlehání nad párou, šlehání sněhu nad parou, recepty s karamelem, karamelové pusinky, sněhové cukroví s cukrovým rozvarem, vánoční cukrový s karamelem, sníh z cukrovým rozvarem, ořechové hrudky s karamelem, ořechové hrudky s karamelem, šišky cukrovy

Suroviny:
bílek, voda, cukr krystal, mandle

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu