Perník na strouhání našich babiček
Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší plátky, máčely do rumu a obalovaly v čokoládě a pak v kokosu.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 727 kJ / 2 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,26 g |
Tuky | 26,87 g |
Vláknina | 40,20 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 305 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 368,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Med nebo sirob rozpustíme ve vlahém mléce. Do zadělávací mísy prosejeme mouku s kořením, zaděláme vlahým mlékem s medem nebo sirobem, přidáme rozšlehaná vejce a nakonec amonium rozmíchané v trošce mléka.
Krok 2: Vypracujeme těsto a necháme je v chladu několik dní odpočívat.
Krok 3: Pak z těsta uděláme malé šišky (průměr 2,5 až 4 cm), naskládáme je na pomazaný plech, na povrchu je potíráme oslazenou vodou a pečeme do červena.
Zveřejněno 9. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník na strouhání našich babiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AML
Moje poznámka
Perník na strouhání našich babiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AML
Nejnovější recepty
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 17 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát
Elen0766 před 14 minutami
Nejlepší špenát
mafinka888 před 40 minutami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 44 minutami
Nivová omáčka
PetrM před 1 hodinou
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 1 hodinou
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 1 hodinou
Krkovice na houbách s rýží
IvetaFrancova před 1 hodinou
Duhové Salko řezy
Severka1992 před 1 hodinou
Falešný "segedín" z cukety
Hakre před 2 hodinami
Tématické fráze:
domácí perník na strouhání,
perník na strouhání-recept,
zahuštování perníkem,
jablečný koláč,
co s tvrdým perníkem,
recepty ze strouhaného perníku,
zitna mouka pernik odpocivat 14 dni,
pernik na struhani,
perniknastrouhani,
pernik jak pecu ja,
strouhaný perník na knedlíky,
náplň ze strouhaného perníku,
strouhaný perník v těstě,
pernik na strohání,
pernik nastrouhani,
sypani na ovocne knedliky,
recept na tvrdy pernik na strouhani,
recept ze strouhaného perníku,
kde koupit perník,
peník na strouhání
Suroviny:
med,
mléko,
mouka žitná,
koření do perníku,
vejce,
amonium,
tuk
Komentáře (20)
Povedl se, viz foto, a je skvelej, jím ho i jen tak samotný, pripomina mi ten pernik z pohadek ze starych časů
...a já zase nesehnal perníkové koření (tak jsem si ho musel namíchat...)
Dnes upečíííno a s tím domácím kořením jsem to utrefil
Nevím, zda jsem soudruh udělal chybu či čo, ale při přípravě těsta jsem utopil mlynáře
Už odpočívá...
Jitkas (neregistrovaný/á):Já peču s hladký chlebový žitný.Mě se to osvětčilo.Zkuste to a dejte vědět.