Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkové rohlíčky s pařížským krémem

Bílkové rohlíčky patří mezi klasiku vánočního pečení. Jsou sice pracné, ale zcela jistě nebudete námahy litovat. Pro snadnější nanášení čokoládové polevy nechte chvilku nazdobené rohlíčky v lednici, poleva bude na vychlazeném krému lépe držet.

Hodnocení receptu je 3,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

epeckova@seznam.cz epeckova@seznam.cz

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 262 kJ /
3 170 kcal
Bílkoviny42,99 g
Tuky161,34 g
Vláknina14,95 g
Cholesterol 463 mg
Sodík 366 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy368,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni do tužší hmoty. Pak přimícháme oříšky a necháme vychladit. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Krok 3: Na pečicí papír nastříkáme bílkové těsto do tvaru rohlíčků. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova (asi 20 minut). Krok 4: Na krém šleháme ve vodní lázni vejce s cukrem a kakaem do zhoustnutí. Necháme v lednici vychladit. Pak vyšleháme s máslem do hladkého krému. Krok 5: Ve lžíci rumu rozpustíme plátek želatiny a do krému ho zašleháme. Krok 6: Vychladlé rohlíčky zdobíme krémem a necháme v lednici zatuhnout. Nakonec namočíme do rozpuštěné čokolády. Hotové rohlíčky ukládáme do alobalem vyložené krabice.

TIP: Jak upéct pařížské rohlíčky - oblíbené recepty

Zveřejněno 1. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkové rohlíčky s pařížským krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xBGn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkové rohlíčky s pařížským krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xBGn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Takto dělám krém na rohlíčky já. Našla jsem ho na internetu kdysi dávno.
Čokoládový trvanlivý krém :
150 g čokolády na vaření, 150 g moučkového cukru, 50 g hrubé mouky, 2 vejce, 4 dl mléka, 1 vanilkový cukr. V mléce rozmícháme vejce, cukr, vanilkový cukr, změklou čokoládu, přidáme mouku a vyšleháme nad párou do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty zašleháme 300 g změklého másla.

Tak já jsem postup u tohoto receptu trošku pozměnila, já to mám takto. Nejprve jsem vyšlehala bílky s polovinou cukru, po zchladnutí jsem přimíchala zbytek cukru s mletými mandlemi ( nebo ořechy ). To jsem nastříkala na pečící papír na plech a dala do trouby na 130 °C na 10 minut a poté jsem stáhla troubu na 100 °C a dosuším 1 hodinu. Budu dělat jiný krém, nechce se mi dávat želatina.;-)

Tak jsem spáchal a uznávám, že jsem očekával horší výsledek:-8
Když po 10ti minutách šlehání na páře jsem došel přesvědčení, že už se to nenašlehá a nenašlehá, tak mi doplo, že rcp je stejný jako na jádrové rohlíčky, (tedy až na to šlehání) a dál už jsem postupoval jako s jádrovou hmotou. Po částečném oschnutí těsta na plechu jsem pekl při 175°C a korpusy se dost roztékají, což je u tohoto druhu pečiva normální.
Konstatuji, že tyto jsou něco mezi klasikou jak popisuje jojaart: níže a těmi mnou výše zmíněnými jádrovými rohlíčky.

:-K magdalenka: hosta: maiva:
...to je mlácení prázdné slámy;-)
Navezl jsem se do toho těsta, tak pokud zítra bude počasí že mě ani pes nevyžene, tak ho spáchám podle tohoto rcp:-/
...ale krém ať zkusí zkusit někdo jiný, nerad dělám s želatinou...

hosta: Jitko, souhlasím s Tebou. Pro někoho, kdo neví o co jde a chtěl by zkusit, je docela odfláknutý recept. Taky stupně pečení chybí. Možná autorka nepovažuje určité věci za důležité.

epeckova@seznam.cz: no - reaguješ tak, že to je naše škoda. Mýlíš se, je to škoda možná dobrého receptu, který v této nepravděpodobné podobě mohl klidně zůstat u tebe doma v sešitě. S:no:

epeckova@seznam.cz: Mám dotaz: prečo sem dávaš neúplný recept a nechcš objasniť bližšie postup? Užívatelia týchto stránok sa obyčajne chcú podeliť so svojimi receptami a skúsenosťami a bežne nevyzývajú k tomu - "Nepečto to...". Nechcem sa ťa dotknúť, ani uraziť, len nerozumiem tvojmu úmyslu.
Parížke rohlíčky sú už na týchto stránkach viackrát, sú spoľahlivo napísané, takže si možno vybrať.

Nepečte to,vysvětlení postupu jinak fakt neudělám!!(cha cha)

Ako robim ja:Vyslaham 4 bielka s 20 dkg krystaloveho cukru.Potom dam na kastrol,kde sa uz vari voda.Miska nesmie byt ponorena do vody,voda len mierne varit.Slahame asi 10 minut.Zoberieme z pary,este preslahame.Po ciastocnom schladeni pridame 15 dkg mletych vlasskych orechov a 1 lyzicu hrubej muky.Dat do sacku s hladkym spicom a tvarovat rozteky.Ja dam do rury 4 plechy naraz a pomocou ventilatora susim na 80 stupnoch 2 hodiny.Rozteky su suche a biele.

Krem:4 cele vajcia vyslaham s 20 dkg krystaloveho cukru,dam nad paru a pilno slaham asi 10 minut.Ked zoberiem z pary,este preslaham,medzitym pridam vanilkovy cukor,kakao a rozpustenu cokoladu.Do vychladnuteho zaslaham 2 masla-50 dkg a trochu rumu.

Cokolada:400 g cokolady,250 g stuzeny tuk,nahriat a 10 minut treba cokoladu rucne miesat.Aby nebola stekava,tak primiesam trochu masla.Rozteky chytim za tu bielu cast a macam iba krem.

JE to podivně stručně popsané (ve srovnání s tím, že krabici máme vyložit alobalem:-))), ale fungovat to může. Sníh se pravděpodobně vyšlehá s cukrem ve vodní lázni a pak přidají ořechy. S tím krémem bych taky měla pochybnosti, pokud bych podobný nezkusila u receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/40787-rychle-pariz... - a fungovalo to, tady když se ještě přidá želatina... no, snad někdo zkusí nebo autorka upřesní;-)

epeckova@seznam.cz:
...a já si rýpnu do toho těsta:-D
Nevím, neznám, takto nedělám...
Čistě theoreticky by to nemělo fungovat (bílky vs. tuk z ořechů), ale jestli to fakt funguje, pak by to mohl být převrat v cukrařině:yes:
Ale jak říkám - nevím, neznám...:-))

To si tak robila???

Nevím jak jinak krém udělat???míchám, míchám suroviny a to ve vodní lázni!!!!!:-O

Myslím, že by sa zišlo podrobnejšie rozpísať recept - prípravu rohlíčkov i krému. Pochybujem, že napr. krém sa pripraví ušľahaním všetkých ingrediencií vo vodnom kúpeli.

Tématické fráze:
jadrové rohlíčky, bílkové ořechové rohlíčky, ořechové rohlíčky s pařížškým krémem, orechove rohlicky z bilku, jádrové rohlíčky recept, jádrové rohlíčky s krémem, recept na jadrové rohlíčky, bílkové pečivo, tycinky s parizskym kremem, jádrový rohlíček recept, cukroví s pařížským krémem, co upéci z bílků, rohličky s kremem, jádrový rohlíček, ořechové bílkové rohlíčky, co upéci z bílků recept, bilkove pečení, ořechové rohlíčky s krémem, bílkové rohlíčky-recept, ořechové tyčinky s pařížským krémem

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, oříšky, vejce, cukr, kakao, máslo, rum, želatina, čokoláda na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu