Postup přípravy
Krok 1: Panenku naporcujeme, naklepeme, osolíme, steaky nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme přes noc v ledničce uležet.
Krok 2: Kuřecí játra nakrájíme na kostičky, zprudka orestujeme na uzené slanině a odstavíme. Na tuku (já jsem použil sádlo) lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí steaky, orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, krátce zarestujeme a rovněž necháme vychladnout.
Krok 3: Nyní začíná tvořivá část, kdy obě směsi dáme doprostřed naklepané panenky a vytvoříme měšec, který zavážeme potravinářským motouzem.
Krok 4: V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme uvázané „pytlíky“, mírně podlijeme bujónem a pečeme ve vyhřáté troubě (230-250°C) za občasného podlévání a polévání cca 30-35 minut.
Krok 5: Bramborové pusinky zhotovíme z tužší bramborové kaše, kterou naplníme do cukrářského rukávu a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kaši ve tvaru pusinek.
Krok 6: Pečeme při 200°C cca 15-20 minut. Pusinky z bramborové kaše koupíme i mražené a ty můžeme nejen upéct v troubě, ale i usmažit ve friťáku.
Zveřejněno 1. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kouzelný měšec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OywE
Moje poznámka
Kouzelný měšec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OywE
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 4 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 5 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 7 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 8 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 3 minutami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 3 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 3 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 5 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 5 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 5 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 6 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 6 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 7 hodinami
Tématické fráze:
silvestrovské menu recepty,
měšec,
měšec recept,
recept mešec,
vepřový měšec,
slavnostní menu recepty,
kuřecí měšec,
recepty měšec,
jak upéct bůček,
recept na měšec,
vepřové maso ve vlastní šťávě,
měšec recepty,
jak upéct vepřové maso,
jak upéct maso,
silvestrovské menu - recepty,
kureci mesce,
slavnostní menu recept,
nutela ze švestek,
silvestrovské menu recept,
hovězí na švestkách
Suroviny:
svíčková hovězí,
kuřecí stehenní řízky,
játra kuřecí,
šunka,
slanina uzená,
sůl,
cibule,
pepř,
koření,
brambory
Komentáře (32)
Jen jsem místo jater dala žampióny a vylepšila medvědím česnekem.
Určitě nebylo naposledy