Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 321 kJ / 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,07 g |
Tuky | 30,21 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 60,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Marcipán, pro snazší zpracování pokrájený na kousky nebo nastrouhaný na hrubém struhadle, smísíme a zpracujeme s bílky a tekutým máslem v těsto.
Podle dalšího upotřebení upravíme hustotu těsta přidáním vlažné vody (opatrně – po lžičkách). Krok 2: Těsto rozetřeme na jedlý papír, oplatku, nebo nastříkáme na UPEČENÁ kolečka nebo tyčinky z lineckého těsta a upečeme při 170°C do růžova.
Těsto lze péci i samotné přímo na papíru na pečení
Podle dalšího upotřebení upravíme hustotu těsta přidáním vlažné vody (opatrně – po lžičkách). Krok 2: Těsto rozetřeme na jedlý papír, oplatku, nebo nastříkáme na UPEČENÁ kolečka nebo tyčinky z lineckého těsta a upečeme při 170°C do růžova.
Těsto lze péci i samotné přímo na papíru na pečení
Zveřejněno 9. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipán pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/norD
Moje poznámka
Marcipán pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/norD
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 24 sekundami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 19 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 13 hodinami
Tématické fráze:
zpracování marcipánu,
lis na marcipan,
marcipán recept,
marcipán zpracování,
pečný marcipán,
ruční lis na cukroví,
marcipán nastrouháme do těsta,
recepty s marcipanem,
pečeny domaci z marcipanu,
kde koupím marcipan,
zpracování marcipánem,
marcipan s maslem,
makronky z marzipánu recept,
marcipánzpracování,
zpracovani marcipanu,
domácí marcipán s máslem,
marcipak ke koupi,
marcipán zapečený v těstě,
recept na pečný marcipán
Suroviny:
marcipán,
máslo,
bílek
Komentáře (6)
Na kytičky byl použit ruční lis (viz foto)
Pokud by si chtěl někdo zaneřádit kuchyni dalším udělátkem, tak tento prosím NEKUPOVAT!!!
Na trhu jsou k mání lisy, které lze ovládat i jen JEDNOU rukou
Já to při koupi toho harapáku jaksi nedomyslel a např. u tohoto cukroví mi jedna ruka, která by přidržela korpus aby nepochodoval kam mu libo, chybí