Plněná panenka

evosheek Kuchař:

Doba přípravy: 60 minut PT1H00M 4 porce Vepřové maso 7 názorů

56

Suroviny

1 vepřová panenka
2 lžíce másla
150 g žampiónů (nakrájených na plátky)
150 g nakrájené klobásy nebo šunky
2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
1 lžička tymiánu
1 vaječný žloutek rozšlehaný
2 plátky slaniny
3 lžíce bílého vína
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V mase vykrojíme 2 podélné řezy po celé délce panenky a paličkou lehce vyklepeme.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme žampióny.

  3. V misce smícháme žloutek, nakrájenou klobásu, žampióny, tymián a petrželku.

  4. Vzniklou směs přeneseme na panenku. Ohrneme konce panenky a panenku srolujeme. Navrch položíme plátky slaniny.

  5. Panenku ovážeme provázkem, položíme do pekáče na alobal a navrch polijeme máslem.

  6. Alobal uzavřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180 C asi 30 minut. Alobal otevřeme, maso potřeme Šťávou a pečeme dalších 10 minut. Odstraníme provázek a slaninu a maso nakrájíme na kolejka.

  7. Do pánve nalijeme zbytky Šťávy z alobalu, přilijeme víno a osolíme a opepříme.

  8. Přivedeme k varu a nalijeme na plátky masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Plněná panenka

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: plněna panenka plněná panenka recept plnenapanenka recept plněná panenka recepty plněná panenka panenka plněná plněné panenky plněná pannenka recept na plněnou panenku plněná papenka plnena panenka recepty vepřová pannenka plněná žampiony vepřová pannenka veprova panemka vepřová papenka veprova panennka recept plněná pananka vepřová panennka recepty vepřová pannenka plněné panennky

Zapomněl/a jsem heslo