Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 179 kJ / 4 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,07 g |
Tuky | 249,03 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 514,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme. Přidáme nakrájené máslo, žloutek, vejce a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň hodinu odležet.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 3: Těsto rozválíme na plát o síle 3 mm, vykrajujeme kolečka, která klademe na připravený plech
Krok 4: Plech vložíme do trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 10 minut.
Krok 5: Upečené slepujeme punčovinou a zdobíme dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 11. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WlL4
Moje poznámka
Linecké koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WlL4
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
linecké koláčky,
linecké svatební koláčky,
linecký koláčky,
svěženky,
linecké s rumem,
linecke kolacky recept,
recept na linecké koláčky,
lineck svatební koláčky,
linecky kolecka,
linecké koláče,
linecká kolečka recept,
puncovina - napln do kosicku,
cukrářské koláčky,
recept na velikonoční linecké cukroví,
top recepty linecký kola,
puncovina náplň do košíčků,
linecké kolack,
linecke kolacky s orechy,
recep kolacky,
linecka kolacky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
vejce,
korpus,
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
marmeláda,
rum,
čokoláda,
zdobení cukrářské,
korpus
Komentáře (3)
Grund punčoviny jsou "drobečky", jak se říká všemu co zbyde při výrobě a nikdy jich není dost. Ke spojení se použijí rovněž zbytky bars jakých krémů + marmeláda a ochutí se rumem.
Bývaly kdysi velmi žádané SVĚŽENKY
Plát piškotu máznutý marmeládou, na to punčovina (vylepšená sekanými ořechy) a navrch šlehačka...
...a lidi se po tom mohli utlouct