Štafetky pro mlsouny
Kdo by neznal štafetky? Tenké pláty lehkého bílkového těsta, promazané kávovým krémem, nakrájené na řezy a nakonec polomáčené v čokoládové polevě. Nejlepší jsou dobře uleželé, když se chuť korpusu a krému propojí. Pak se doslova rozplývají na jazyku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 253 kJ / 3 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,54 g |
Tuky | 262,07 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 647 mg |
Sodík | 727 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 310,79 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štafetky pro mlsouny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83Mm
Moje poznámka
Štafetky pro mlsouny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83Mm
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 20 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 12 minutami
Bábovka z pudinku
Routeu před 45 minutami
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 47 minutami
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 57 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 57 minutami
Křehký jablečný závin
Lara.S před 58 minutami
Chutné vafle
Lara.S před 58 minutami
Jablkový perník
Lara.S před 59 minutami
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 3 hodinami
Tématické fráze:
štafetky s kávovým krémem,
štafetka kávová recept,
domácí štafetky,
štafetky,
kávové štafetky,
štafetky recept,
krém na štafetky,
krém na štafetky,
krém na štafetky,
recept na štafetky,
těsto na štafetky,
zakusek štafetka,
dezert štafetky,
štafetky z bílku,
štafetky krém,
recept na domácí štafetky,
cukrářské štafetky,
moučník štafetka,
stafetka,
dezert štafetka
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
mouka hladká,
ořechy vlašské,
pudink vanilkový bez vaření,
máslo,
cappuccino,
káva,
mléko,
cukr,
poleva čokoládová
Komentáře (57)
V CUKRÁŘSKÉ TECHNOLOGII stojí psáno:
"Štafetky jsou výrobkem, které mají trvanlivost 3 dny od výroby."
http://www.oetker.cz/oetker_cz/file/debi-7pwk4s.cz...
Nie som začiatočník ale ani nejak hodne skusená pekařka ale s týmto postupom som sa stretla prvý krát. Vačšinou sa uvarí puding v mléku necha vychladit a pak zmieša s vyšlahaným maslom. Ja viem že maslo nesaje ale snažila som sa popísat jak to vypadalo aby jste to pochopila.
...máslo nic nenasaje
Máslo má po vychlazení ten krém "podržet". Používat tedy kvalitní máslo, raději ČR (některá zahraniční, i když splňují normu 82% tuku, tak jsou "měkčí")
Když se do vyšlehaného másla přidává "nastavovadlo" (já používám moučné kaše - nejsou tak náchylné k následnému řidnutí krémů) tak se řídit hustotou krému a raději do něj nedávat všechen pudink...