Rolovaný pomerančový dort
I když dort vypadá na první pohled složitě, jedná se o poměrně rychlou a přesto efektní záležitost. Dort zvládnete připravit v mnohem kratší době, než s klasickým korpusem, protože plát je rychle upečený a konečná úprava jednodušší.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 322 kJ / 4 379 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,06 g |
| Tuky | 249,99 g |
| Vláknina | 8,15 g |
| Cholesterol | 2,46 g |
| Sodík | 629 mg |
| Sůl | 1,64 g |
| Sacharidy | 451,20 g |
Postup přípravy
Troubu zapněte na 220 °C. Krok 2: Do vaječné hmoty vmíchejte směs mouky s kakaem a práškem do pečiva, těsto rozlijte na plech (28 x 40 cm) s listem papíru na dně a plát těsta při 220 °C upečte (10 minut). Krok 3: Mírně zchladlý překlopte na podložku s novým papírem a stáhněte z povrchu list původní. Krok 4: Pomeranče okrájejte nožem až na dužninu a dílky oddělte od přepážek. Pokrájejte je na kousky, šťávu slijte a přidejte k ní šťávu z citronu. Krok 5: Zvlášť nechte nabobtnat v 6 lžících šťávy želatinu. Krok 6: V další misce vyšlehejte zbylé 2 žloutky s cukrem, přidejte jemně strouhanou kůru z 1 pomeranče, citrusovou šťávu, vše vyšlehejte a nakonec vmíchejte pokrájenou dužninu a rozpuštěnou želatinu. Krok 7: Jakmile začne hmota houstnout, vmíchejte do ní šlehačku z 200 ml smetany. Krok 8: Tuhnoucí náplň rozetřete na plát potřený pomerančovým (meruňkovým) džemem a celý rozdělte nožem na pruhy široké 7 cm. Krok 9: První stočte jako roládu (papír odstraňte), kousek překlopte a boky obtočte dalšími pruhy krémem vždy dovnitř. Krok 10: Stočený korpus stáhněte pruhem alobalu nebo ráfkem a nechte ho v chladu ztuhnout (cca 2 hodiny). Krok 11: Poté ho ozdobte šlehačkou a zchladlými plátky karamelizovaného pomeranče i s kůrou. Krok 12: NAŠE FINTA:
Potřít hladce boky dortu šlehačkou není snadné, a když se dílo podaří, je tác dole silně upatlaný. Zabráníte tomu, když dort dole „obložíte“ několika proužky papíru (musí se mírně zasunout pod jeho spodní okraj) a po potření boků jeden po druhém opět vytáhnete.
Zveřejněno 28. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rolovaný pomerančový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v0z
Moje poznámka
Rolovaný pomerančový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v0z
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 5 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 51 minutami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 1 hodinou
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 2 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 3 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 3 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 3 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 4 hodinami
Polévka šup-šup
Loiza před 6 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 6 hodinami
Tématické fráze:
pomerančový dort,
rolovaný dort,
pomerančový dort recept,
rolovaný dort recept,
glazovaný pomeranč,
dorty recepty,
dort z pomerančů,
recepty na dorty,
glazovaný dort,
glazované pomeranče,
glazovaný dort recept,
dort rolovaný,
glazovane dorty,
recept na pomerancovy dort,
pomerančový dort se šlehačkou,
recept pomerančový dort,
pomerančový točený dort,
pomerančoví dort,
dort stočený z pruhu,
stoceny dort
Suroviny:
vejce,
žloutek,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
zavařenina pomerančová,
želatina,
pomeranče,
šťáva citronová,
cukr,
smetana ke šlehání,
šlehačka,
máslo,
cukr,
med,
voda,
pomeranče
Komentáře (16)