Pruhovaný dort s vaječňákem
Navenek nenápadně vypadající dort s čokoládovou polevou. Uvnitř však doslova mistrovské dílo s několika vrstev piškotu a mousse z vaječného likéru. Příprava je poněkud složitější, nicméně vzhled a chuť vás naprosto ohromí.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 794 kJ / 6 165 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,54 g |
| Tuky | 311,05 g |
| Vláknina | 5,43 g |
| Cholesterol | 3,45 g |
| Sodík | 1,69 g |
| Sůl | 3,65 g |
| Sacharidy | 570,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pruhovaný dort s vaječňákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q27Z
Moje poznámka
Pruhovaný dort s vaječňákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q27Z
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 4 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 4 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 5 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 5 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 8 hodinami
Tématické fráze:
pruhovany dort,
likérový dort,
luxus dorty,
luxus dorty,
dort pruhovaný,
ráfky na dort,
ráfky na dorty,
likérový mousse,
výborný řez z vaječńáku a šlehačkou,
likérový dort s mascarpone,
pruhovaný dort s vaječným likérem,
dort zastudena,
žele z vaječneho likeru,
peceni s vajecnakem,
likérový na dort,
dort likerovy recept,
pruhované dorty,
pruhovany korpus na dort,
žele vložka do dortu,
řezy s vajecnakem
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
škrob kukuřičný,
mouka hladká,
sůl,
kůra citronová,
máslo,
likér vaječný,
med,
želatina,
voda,
vejce,
žloutek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
likér vaječný,
kůra citronová,
želatina,
voda,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
mléko,
čokoláda hořká,
želatina,
voda
Komentáře (19)
...tak jsem "tvořil" ze dvou dávek v ráfku Ø 32cm (24 porcí) a jak píšu nižejc: moc se nevyvedl, ale nejen mančaft byl vyveden z míry
Rcp a postup nemá chybku a mousse je EŇO ŇUŇO
Dělal jsem kdysi něco podobného s vínem (šodó), ale tento dort je ještě o level výš
(obrázek nepřikládám, přotože vedle toho vašeho uměleckého díla by tu vypadal jako parodie
Bok je potřený hladce neochucenou vyšlehanou smetanou, tedy šlehačkou - nejlépe rostlinnou, drží pěkně tvar..
Nerad pracuji se želatinou
Prosím, čím je korpus potažený po obvodě?
Oceňuji vynikající a přehledný postup. Myslím si, že tento dort si tak podrobný popis postupu vyžaduje. Je výborný jak pro začátečníky, tak i pro mne, která peče už léta
Ten "vaječňák" znie sproste...