Postup přípravy
Krok 1: Vykostěný bůček nařízneme tak, abychom z něj vytvořili plát. Jemně naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, posolíme, opepříme.
Krok 2: Poklademe plátky angl. slaniny a míchanými vajíčky (které jsou ještě jemně tekutá). Přidáme nakrájenou na proužky ster. kapii a okurky.
Krok 3: Míchaná vejce: rozklepnutá vejce dáme na pánvičku s olejem, mírně osolíme, opepříme,mícháme do mírného ztuhnutí. Počkáme, až vychladnou a plníme jimi roládu.
Krok 4: Zabalíme a převážeme nití.
Krok 5: Do kameninové nádoby PH vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, roládu, podlijeme. Maso ještě mírně osolíme, okmínujeme.
Krok 6: Zapneme na 3 hodiny HIGH, poté můžeme dopéci v troubě cca 20- 30 minut "na kůrčičku".
Krok 7: Roládu po upečení vyjmeme, šťávu zahustíme, jak jsme zvyklí, dochutíme. Já jsem použila "omáčku k pečeni" a "mysliveckou omáčku" od f. Nikal, která omáčku mírně zahustí a dochutí.
Zveřejněno 4. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková roláda z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVWj
Moje poznámka
Bůčková roláda z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVWj
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 2 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 4 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 5 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 8 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 9 hodinami
Tématické fráze:
bůčková roláda,
roláda z bůčku s míchanými vejci,
bůčková roláda recept,
hovězí roláda pomalé pečení,
výborná bůčková roláda recept,
recepty pro nemocné dnou,
kucharka pro pomaly hrnec,
recepty z pomalého hrnce,
recept bučkova rolada,
bůčková roláda recepty,
pomaly hrnec recepty,
pomalý hrnec kuchařka,
recepty bůčková roláda,
kuchařka pro nemocné dnou,
bůčková rolka,
recepty pro pomalý hrnec,
hrnec na pomalé pečení,
recept na bučkovou roládu,
recepty pomalý hrnec,
rolada v pomalém hrnci
Suroviny:
bůček vepřový,
vejce,
okurky sterilované,
kapie sterilovaná,
olej,
slanina anglická,
hořčice,
sůl,
pepř,
kmín celý,
cibule,
voda
Komentáře (15)
Díky za bodíky
+
Jinak se budu opakovat - jejich bujon tzv. Univerzální polévka je bezvadná, vhodná i pro vegetariány, bez purinů, cholesterolu