Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 292 kJ / 3 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,81 g |
Tuky | 233,70 g |
Vláknina | 52,31 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 10,64 g |
Sůl | 26,69 g |
Sacharidy | 353,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová baba z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyX
Moje poznámka
Bramborová baba z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyX
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 21 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 40 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 46 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty na chleba z domácí pekárny,
domácí chleba recepty,
langoše těsto recept,
chleba z domácí pekárny recepty,
domácí pekárny chleba,
pekárna na chleba recepty,
domácí kuchařka,
domácí sekaná recept,
domaci pekarna-recepty,
domácí recepty,
domácí sekaná,
bramborová buchta,
recepty na chleb z domaci pekarny,
vdolky recept,
recept na chleba z domácí pekárny,
langoše těsto,
chleba z domácí pekárny,
baba,
bramborová baba,
sekaná z pekárny
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
pasta feferonková,
česnek,
cibule,
kmín celý,
majoránka,
prášek do pečiva,
slanina uzená,
zelí kysané,
olej
Komentáře (18)
mám ETA Siesta a nemůžu si ji vynachválit. "Sebral" jsem ji bábině, která ji přestala používat poté, co jí několikrát geclo(spadlo) těsto. Je jedno, jestli pečeš z krabiček, či směsných mouk, sušeného droždí, nebo rozmíchaného v mléce.
Zjistili jsme, že to způsobuje rozdíl teplot. Když jsem ji jednou přinesl z komory do kuchyně (rozdíl cca 20°C) tak mi taky těsto geclo. Od té doby, co ji nechám cca hodinu se ohřát na pokojovou teplotu se mi to nestalo ani jednou.
Třeba to jako tip pomůže.
PS: Já miluju chleba se zapečenými škvarky, k tomu už není třeba nic mazat
Rada by som podotkla, že kým som sa naučila upiecť poriadkny chlebík, s ktorým som bola spokojná a ktorý som už mala vychytaný, prešlo asi 3-4 mesiacov. Nie je chyba v pekárni, proste sa potrebuješ naučiť ako na to.
Ak ti môžem doporučiť chlieb, skús upiecť podľa receptu, ktorý používam vždy, mení sa len múka, semienka a prípadné vložky ako pažitka, cibuľka, provensálske korenie, bazalka... ale tieto prísady už dávam iba niekedy, ak potrebujem špeciálny chlieb.
Takže ten recept :
http://www.toprecepty.cz/recept/5025-univerzalni-c...