Maminčina sváteční vepřová kýta
Jeden z nejlepších kusů, který můžeme vybrat z vepřového masa, je kýta. V neděli, nebo ve svátek, využijete recept na kýtu na kořenové zelenině a uzeném špeku. Libové maso v zeleninovo-masovém výpeku bude skvěle ladit s těstovinami či rýží.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 112 kJ / 1 222 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 214,55 g | 
| Tuky | 32,91 g | 
| Vláknina | 13,60 g | 
| Cholesterol | 400 mg | 
| Sodík | 808 mg | 
| Sůl | 1,64 g | 
| Sacharidy | 10,02 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky, zhruba na 8-9 kusů. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velmi jemné kostičky.
	Krok 2: Poté maso potřeme směsí oleje a koření a dáme uležet do chladna na 2 hodiny.
	Krok 3: Větší hranolek uzeného špeku nakrájíme na velmi jemné kostičky a dáme vyškvařit do rozpáleného hrnce. Poctivě mícháme a hlídáme, aby nedošlo ke spálení.
	Krok 4: Po opečení do zlatova přidáme kořenovou zeleninu. Vše lehce již na mírném plameni restujeme ve vyškvařeném špeku.
	Krok 5: Vedle na pánvi v troše oleje zprudka opečeme maso, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
	Krok 6: Po zatažení maso přendáme do hrnce k zelenině, vložíme bobkový list, nové koření a zalijeme vývarem (nebo bujónem a horkou vodou). Maso podlijeme tak, aby bylo ponořeno do 3/4 a dusíme asi 30 minut.
	Krok 7: Poté maso vyjmeme, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody a 20 minut provaříme.
	Krok 8: Po provaření maso vrátíme do hrnce a odstavíme.
Zveřejněno 11. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Maminčina sváteční vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1Dn
Moje poznámka
					
				
Maminčina sváteční vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1Dn
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 48 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 56 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřová kýta recepty, 
						
						
							maminčina kuchařka, 
						
						
							vepřová kýta, 
						
						
							vepřová kýta oříšek, 
						
						
							vepřová kýta recept, 
						
						
							recepty na vepřovou kýtu, 
						
						
							maminčiny recepty, 
						
						
							recept na vepřovou kýtu, 
						
						
							recepty z vepřové kýty, 
						
						
							vepřový oříšek, 
						
						
							veprova kyta s těstovinami, 
						
						
							recepty vepřová kýta, 
						
						
							recept na vepřovou čínu, 
						
						
							kořenářství samuel, 
						
						
							vepřová kýta těstoviny, 
						
						
							kýta oříšek, 
						
						
							mamincinyrecepty.cz, 
						
						
							recepty z kýty, 
						
						
							vepřový ořech recepty, 
						
						
							recept z vepřové kýty
						
					
						Suroviny:
						
							kýta vepřová, 
						
						
							celer, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							maso pečené, 
						
						
							špek uzený, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (7)